Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tūkstančiai paryžiečių nakvojo kur nors laikinai prisiglaudę dėl smarkaus snygio (nuotraukos)

Keli tūkstančiai paryžiečių buvo priversti praleisti naktį kur nors laikinai prisiglaudę ir net savo automobiliuose dėl smarkaus snygio, užgriuvusio Prancūzijos sostinę ir beveik paralyžiavusio automobilių transporto eismą.
Žmogus apsnigtame Paryžiuje
Žmogus apsnigtame Paryžiuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Miesto valdžia kreipėsi į gyventojus, prašydama nevažiuoti be didelio reikalo automobiliais, nes keliuose susidarė jų spūstys dėl smarkiausio per 20 metų snygio Paryžiuje.

Tačiau daugelis iš tų, kurie vis dėlto ryžosi išvažiuoti iš namų, nebegalėjo sugrįžti atgal trečiadienio vakarą ir buvo priversti nakvoti specialiai organizuotose prieglaudose.

Vaizdo medžiagoje, nufilmuotoje televizijos kanalams, matyti, kaip žmonės miega ant čiužinių mokyklose, o avarinių tarnybų darbuotojai gamina jiems valgį.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, 3 300 žmonių praleido ketvirtadienio naktį prieglaudose. Iš viso Paryžiuje buvo organizuotos 78 laikinos prieglaudos.

Dėl nepalankių oro sąlygų taip pat buvo atšaukti lėktuvų reisai, keleiviai buvo priversti nakvoti oro uostuose.

„Tai – fenomenas, (pagal kurio mastą) pastaruoju laiku nebuvo tokių precedentų“, – sakė radijo „Europe1“ laidoje Prancūzijos vidaus reikalų ministras Brice Hortefeux. Tokio tiršto snygio Paryžius nematė nuo 1989 metų. Kai kuriuose rajonuose sniego dangos storis siekia 11 centimetrų.

Dėl sunkių sąlygų keliuose daug žmonių važiuoti susirinko į metropoliteną, todėl jis ketvirtadienį buvo perpildytas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius