-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija skelbia užbaigusi karinę operaciją Sirijos šiaurėje

Turkija trečiadienį paskelbė užbaigusi savo karinę kampaniją Sirijos šiaurėje, tačiau nepatikslino, ar išves savo karius iš kaimyninės šalies.
Karo suniokota Sirija
Karo suniokota Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turkijos aukščiausia patariamoji nacionalinio saugumo taryba, kuriai pirmininkauja prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, paskelbė, kad pusę metų trukęs puolimas Sirijoje „sėkmingai baigtas“.

Vyriausybės vadovas Binali Yildirimas taip pat nurodė, kad operacija užbaigta, tačiau neatmetė galimybės, kad Sirijoje gali būti surengta nauja karinė kampanija kitu pavadinimu.

Rugpjūtį Sirijos šiaurėje Turkija pradėjo operaciją „Eufrato slėnis“, kurios taikinys buvo džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ ir Sirijos kurdų kovotojai, Ankaros laikomi „teroristais“.

Turkijos remiami Sirijos sukilėliai išstūmė džihadistus iš virtinės miestų, įskaitant Džarabulusą, Rajų, Dabiką ir galiausiai Babą.

Per mūšį dėl Babo kontrolės Turkijos pajėgos neteko daug karių. Šis vos už 25 km į pietus nuo Turkijos sienos esantis strategiškai svarbus miestas buvo paskutinis „Islamo valstybės“ bastionas šiaurinėje Alepo provincijoje.

Turkijos prezidentas sakė, kad jo šalis nori kartu su sąjungininkėmis išvaduoti Rakos miestą – pagrindinę „Islamo valstybės“ tvirtovę Sirijoje. Tačiau jis pažymėjo, kad šiame puolime negali dalyvauti Sirijos kurdų kovotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius