Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Turkijos Bursos mieste išpuolį įvykdžiusi mirtininkė siejama su kurdų kovotojais

Sprogdintoja mirtininkė, kuri šią savaitę susisprogdino Turkijos Bursos miesto centre, buvo susijusi su kurdų kovotojais ir, taip pat, kovojo su Sirijoje su džihadistais, pranešama penktadienį.
Sprogdintojos mirtininkės išpuolis Turkijoje
Sprogdintojos mirtininkės išpuolis Turkijoje / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 1 Turkija

Priešais mečetę buvusioje Osmanų imperijos sostinėje Bursoje trečiadienį susisprogdinusios moters pirštų atspaudų nepavyko paimti, bet jos tapatybė buvo nustatyta po DNR testo, pranešė dienraštis „Hurriyet“.

Nustatyta, kad tai Suzan B., priklausiusi Kurdistano darbininkų partijai (PKK), kuri nuo praėjusios vasaros, kai žlugo paliaubos, kovoja su Turkijos saugumo pajėgomis.

Nurodoma, kad ta moteris taip pat kurį laiką kovojo Sirijoje su „Islamo valstybės“ (IS) džihadistais, Kurdų gynybos junginių (YPG) gretose, o balandžio mėnesį grįžo atgal į Turkiją.

Tai atitinka Turkijos vyriausybės teiginius, kad YPG yra PKK atšaka Sirijoje, nors tai ginčija Vašingtonas, kuris dirba su šia Sirijos kurdų grupuote kaip su sąjungininkais kovoje su IS.

„Hurriyet“ šaltiniai sakė, kad Suzan B. kovojo su IS mūšyje už Sirijos pasienio miestą Kobanę, kurį pernai laimėjo kurdai.

Turkijos pareigūnai po trečiadienio išpuolio, kuris vėl supurtė šalį po šiais metais įvykdytų kruvinų atakų, sulaikė 15 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius