-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos prezidentas pripažino – jis gailisi dėl numušto Rusijos bombonešio

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas šeštadienį pripažino, kad gailisi dėl incidento, sukūrusio įtampą dvišaliuose santykiuose su Rusija bei norėtų, kad jis nebūtų įvykęs.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tai pirmas toks Turkijos lyderio viešas apgailestavimas po antradienio incidento, kai Turkijos naikintuvai numušė Rusijos bombonešį Su-24. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį skundėsi, kad tada vis dar nebuvo sulaukęs Ankaros atsiprašymo.

„Mes liūdime dėl šio incidento. Norėtume, kad jis nebūtų įvykęs, bet, deja, tai nutiko. Tikiuosi, kad tai nepasikartos“, – sakė R.T.Erdoganas.

Kalbėdamas rinkėjams Balikesire Turkijos prezidentas išreiškė viltį, kad toks incidentas nepasikartos ir nesugadins dvišalių santykių. Jis pabrėžė, kad ketina susitikti su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu Paryžiaus klimato kaitos konferencijos metu ir aptarti įvykius asmeniškai.

Pats V.Putinas šį incidentą pavadino „dūriu į nugarą“, teigdamas, kad Rusijos bombonešis nepažeidė Turkijos oro erdvės. V.Putino patarėjas užsienio reikalų klausimais Jurijus Ušakovas teigė, kad Kremlius svarstys Turkijos lyderio pasiūlymą susitikti, tačiau pats V.Putinas neatsiliepia į R.T.Erdogano skambučius.

„Matome, kad Turkija nėra nusiteikusi pateikti netgi elementaraus atsiprašymo“, – sakė J.Ušakovas, aiškindamas, kodėl Rusijos lyderi ignoruoja Turkijos vadovo skambučius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius