-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos teismas nurodė paleisti du suimtus britų žurnalistus

Turkijos kurdiškojo pietryčių regiono teismas ketvirtadienį nurodė paleisti du Didžiosios Britanijos žurnalistus, dirbančius Jungtinėse Valstijose įsikūrusiam naujienų portalui „VICE News“; jie buvo sulaikyti dėl kaltinimų terorizmu, pranešė teismo šaltinis.
Turkijos policininkas
Turkijos policininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Turkija

Adanos mieste nelaisvėje laikomi žurnalistai oficialiai bus paleisti po kelių valandų nuo Dijarbakyro teismo sprendimo. Tačiau jų vertėjas toliau liks areštinėje, kol vyks tyrimas, sakė šaltinis, cituodamas teismo nutartį.

Britai reporteriai ir jų vertėjas, kuris yra Irako pilietis, buvo apkaltinti „dalyvavimu teroristinėje veikloje“. Ketvirtasis įtariamasis – jų vairuotojas – buvo iš karto paleistas.

Tarp kaltinimų taip pat buvo paminėta „sąmoninga pagalba ginkluotai organizacijai“ – džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS).

„VICE News“, kuri skelbia internete naujienų straipsnius ir išsamius vaizdo reportažus, anksčiau nurodė, kad suimti britai žurnalistai yra Jake'as Hanrahanas ir Philipas Pendlebury.

Portalas pridūrė, kad jo šaltiniai iš pradžių sakė, jog reporteriai buvo suimti dėl filmavimo be vyriausybės akreditacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius