-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos žiniasklaida praneša, kad JAV ambasadorius susimušė su Turkijos premjero patarėju

Vasario 14 dieną Kataro sostinėje kilo grumtynės tarp Jungtinių Valstijų ambasadoriaus šioje šalyje Josepho LeBarono ir Turkijos ministro pirmininko patarėjo Fuato Tanlay, praneša „Haberturk“.
Hillary Clinton dalyvavo forume „JAV-Islamo pasaulis“.
Hillary Clinton dalyvavo forume „JAV–islamo pasaulis“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turkijos leidinio duomenimis, konfliktas įvyko per JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton ir Turkijos premjero Recepo Tayyipo Erdogano susitikimą, forumo „JAV–islamo pasaulis“ metu.

Buvo numatyta, kad R.T.Erdogano ir H.Clinton pokalbis truks 20 minučių, tačiau užsitęsė iki valandos. Prie durų laukiantis JAV ambasadorius paprašė Turkijos diplomatų susitikimo dalyviams priminti apie laiką (J.LeBaronas paaiškino, kad H.Clinton dar laukia susitikimas su Kataro emyru).

Turkijos diplomatai atsisakė patenkinti amerikiečio kolegos prašymą. Tada J.LeBaronas jiems pareiškė: „Baikite pokalbį. Jūs nesate tokie svarbūs, emyras svarbiau už jus“, – ir pradėjo belsti į duris kumščiu.

Tai suerzino F.Tanlay, dirbantį R.T.Erdogano patarėju užsienio politikai. „Nedrįsk žeminti mano šalies! Niekas čia nespręs, kas yra svarbesnis. Neleisiu tau to!“ – supykęs pareiškė F.Tanlay. Po šių žodžių, kaip pranešama, diplomatai „čiupo vienas kitą už gerklės“.

Muštynių garsai, kaip teigia Turkijos žiniasklaida, buvo girdimi ir susitikimų kambaryje, tačiau politikai susitikimo nenutraukė. Apie incidento pasekmes nepranešama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius