Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukraina nori pirkti ginklų iš Lenkijos, pastaroji laukia NATO viršūnių susitikimo

Ukrainos vadovai kreipėsi į Lenkiją su prašymu parduoti Kijevui ginklų. Kaip teigia Tvn24.pl, atsakymo kol kas nėra. Portalo žurnalistų duomenimis, Lenkijos vyriausybė laukia NATO viršūnių susitikimo, kuriame kartu su kitomis šalimis gali būti priimtas sprendimas dėl ginklų pardavimo.
Karinis paradas Kijeve
Karinis paradas Kijeve / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ginklai galėtų patekti į rankas Ukrainos armijai, kovojančiai su prorusiškais teroristais, nuolat remiamais Rusijos. Kijevas dar konflikto pradžioje kreipėsi į Europos Sąjungos šalis su prašymu paremti parduodant ginklų. Tarp tų šalių buvo ir Lenkija. Tačiau tai nebuvo įmanoma, nes ES turėjo paskelbtą embargą prekybai ginklais su Ukraina, kurį atšaukė tik liepos vidury.

Tačiau net ir atšaukus embargą Lenkija Ukrainai kol kas nieko neatsakė.

Lenkija šiemet numato Ukrainai skirti 20 mln. zlotų paramą. Šie pinigai bus skirti ir sužeistųjų Maidane gydymui, taip pat medicininei pagalbai ateityje – sužeistiems kariams.

Tvn24.pl rašo, kad pirmadienio vakarą Gynybos ministerijos atstovas informavo, jog Lenkijos kariškiai yra nuolat informuojami apie tai, ko reikia Ukrainos kariuomenei.

„Ši parama yra koordinuojama NATO ir taps pasitarimų objektų, kai susitiks speciali NATO ir Ukrainos komisija Viršūnių susitikime rugsėjo 4-5 dienomis Velse“, – teigė Jacekas Sonta, pabrėždamas, kad Ukrainos prašymas dėl ginklų pardavimo net nebuvo perduotas Lenkijos gynybos ministerijai.

Lenkija šiemet numato Ukrainai skirti 20 mln. zlotų paramą. Šie pinigai bus skirti ir sužeistųjų Maidane gydymui, taip pat medicininei pagalbai ateityje – sužeistiems kariams.

Jau suplanuota siųsti 320 tonų lenkiškos humanitarinės pagalbos Ukrainos kariams, tai bus maistas, čiužiniai ir antklodės.

Iki šiol Lenkija taip pat teikė pagalbą Ukrainai, ligoninėse buvo gydoma apie 130 sužeistųjų per susirėmimus Maidane, pasiruošta gydyti ir Rytų Ukrainos miestuose sužeistus karius bei gyventojus.

Lenkija Kijevui siūlo vykdyti ir šalies valdymo reformą, o šios šalies ekspertai teiktų konsultacijas šiuo klausimu. Be to, Lenkija mielai finansuotų jaunimo mainus su Ukraina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius