-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina tęs antiteroristinę operaciją nepaisydama V.Putino pareiškimų

Ukrainos karinė operacija prieš prorusiškus sukilėlius rytiniame regione „tęsis nepriklausomai nuo to“, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paragino juos atidėti balsavimą dėl nepriklausomybės, ketvirtadienį pareiškė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius.
Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto
Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Antiteroristinė operacija vyks toliau, kad ir kokie būtų bet kurios ardomosios arba teroristinės grupuotės Donecko regione sprendimai“, – sekretorius Andrijus Parubijus sakė žurnalistams Kijeve.

Prorusiški Ukrainos sukilėliai ketvirtadienį turi nuspręsti, ar sutikti atidėti sekmadienį planuojamus referendumus dėl nepriklausomybės.

Ukrainos premjeras žada sąžiningus rinkimus

Ukrainos vyriausybė daro viską, ką gali, kad šalyje būtų surengti sąžiningi prezidento rinkimai, nors supranta, kad organizuoti balsavimą kai kuriuose regionuose bus sudėtinga, pareiškė premjeras Arsenijus Jaceniukas.

„Darome viską, kad Ukrainoje būtų surengti sąžiningi ir skaidrūs rinkimai“, – sakė vyriausybės vadovas trečiadienį per trumpą spaudos konferenciją Charkovo oro uoste.

„Mes puikiai suprantame, kad esant dabartinei situacijai itin sunku surengti rinkimus, pavyzdžiui, Slovjanske“, – sakė premjeras.

A.Jaceniukas pripažino, kad šiuo metu rengti rinkimus kai kuriuose rajonuose šalies pietryčiuose yra labai sudėtinga.

„Mes puikiai suprantame, kad esant dabartinei situacijai itin sunku surengti rinkimus, pavyzdžiui, Slovjanske“, – sakė premjeras.

„Būtent todėl mes kreipiamės į tuos, kurie šiandien yra Slovjanske, ragindami nedelsiant atiduoti ginklus, pasitraukti iš pastatų, pasiduoti valdžiai. Tie, kas nenaudojo ginklų prieš taikius gyventojus ir neįvykdė sunkių nusikaltimų, bus amnestuoti. Tokiu būdu mes užtikrinsime sąžiningus ir skaidrius rinkimus“, – sakė A.Jaceniukas.

Pasak jo, visur kitus Ukrainoje pasirengimo rinkimams procesas vyksta pagal Centrinės rinkimų komisijos patvirtintą planą.

A.Jaceniukas taip pat pridūrė, kad „Rusijos planas yra sužlugdyti prezidento rinkimus, kad šalis neturėtų teisėtai išrinkto valstybės vadovo – tačiau jinai jį turės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius