-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina uždraudė per televiziją rodyti Gerard‘ą Depardieu

Ukraina šeštadienį nurodė 13 prorusiškų aktorių ir dainininkų, tarp jų – prancūzą Gerard‘ą Depardieu, kurių darbai bus uždrausti televizijoje, radijuje ir kine.
Aleksandras Lukašenka mokė Gerardą Depardieu šienauti
Aleksandras Lukašenka mokė Gerardą Depardieu šienauti / Baltarusijos prezidentūros nuotr.

Kultūros ministerijos paskelbtame „juodajame“ sąraše tie 13 aktorių ir dainininkų vadinami „grėsme nacionaliniam saugumui“, dėl pritarimo Rusijos prezidento Vladimiro Putino įvykdytai Krymo aneksijai ir jo paramai prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje.

Šių atlikėjų dainas netrukus bus uždrausta transliuoti eterio bangomis, leidimai rodyti jų filmus bus atšaukti, sakė ministerijos atstovė Daryna Gluščenko.

G.Depardieu, kuris nuo 2013 metų yra Rusijos pilietis, provakarietišką vadovybę Kijeve įsiutino užmezgęs artimą draugystę su V.Putinu ir tuo, kad, kaip pranešta, net neigė nepriklausomos Ukrainos egzistavimą.

Liepos mėnesį Ukraina paskelbė, kad penkeriems metams uždraudžia šiai ekscentriškai 66 metų žvaigždei atvykti į šalį.

Tarp kitų į naująjį „juodąjį“ sąrašą įtrauktų artistų yra 77 metų Rusijos dainininkas ir parlamentaras Josifas Kobzonas, pramintas „sovietų Franku Sinatra“.

J.Kobzonui jau taikomos Europos sankcijos dėl paramos prorusiškiems separatistams ir koncertų jų bastione Donecke Rytų Ukrainoje, kur jis yra gimęs.

Į sąrašą įtraukta ir sovietinių laikų kino žvaigždė Michailas Bojarskis, kurį vyriausybė Kijeve kaltina pasirašius atvirą paramos Krymo aneksijai laišką, sakė D.Gluščenko.

Sąraše taip pat yra aktoriai Vladimiras Kučerenka, Sergejus Bezrukovas, Michailas Porečenkovas ir Ivanas Ochobystinas, be to, - dainininkai Valerija Perfilova su vyru, muzikos prodiuseriu Josifu Prigožinu, Nikolajus Rastorgujevas, Olegas Gazmanovas ir Grigorijus Lepsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius