Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos patriarchas Filaretas: Vladimirą Putiną veikia šėtonas

Kijevo ir Ukrainos patriarchas Filaretas pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „pateko į šėtono įtaką“, sakoma oficialiame Ukrainos Stačiatikių bažnyčios tinklalapyje.
Patriarchas Filaretas
Patriarchas Filaretas / „Scanpix“ nuotr.

„Didžiai apgailestaudamas privalau dabar viešai pasakyti, kad tarp šio pasaulio  valdovų, pagal krikštą priklausančių Stačiatikių bažnyčiai, pasirodė tikras naujasis Kainas – ne savo vardu, o darbais. Šie darbai liudija, kad minėtasis valdovas, kaip ir pirmasis istorijoje brolžudys Kainas, pateko į šėtono įtaką“, – sakoma patriarcho pareiškime.

„Taip, Rusijos valstybės vadovas sako atvirą ir aiškų melą, ciniškai meluoja ir siunčia į mūsų šalį samdinius žmogžudžius. Tokių jo veiksmų padarinys – daugybė aukų“, – nurodė patriarchas Filaretas.

Pasak Ukrainos Stačiatikių bažnyčios vadovo, būtent Vladimirui Putinui tenka didžiausia kaltė už žmonių žūtį Ukrainos rytuose.

„Jo valioje ir valdžioje – nedelsiant sustabdyti mirtį ir kraujo liejimą, bet jis dėl savo puikybės ir toliau daugina blogį. Jis vadina save Ukrainos liaudies broliu, bet iš tikrųjų jis savo darbais yra naujasis Kainas, liejantis brolišką kraują ir melu apipinantis visą pasaulį“, – pareiškė patriarchas.

Pasak Filareto, Rusijos lyderis „išlieka kurčias“ raginimams apsigalvoti, „nes jį, kaip Judą Iskariotą, apsėdo šėtonas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius