-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos pirmoji ponia O. Zelenska atvyksta vizito į Latviją

Ukrainos pirmoji ponia Olena Zelenska trečiadienį susitinka su aukščiausio rango Latvijos pareigūnais, o ketvirtadienį dalyvaus Rygoje vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje „Rusijos karas prieš vaikus“.
GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP

Kaip pranešė naujienų agentūra LETA, Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius su O. Zelenska susitiks trečiadienį 14 val. vietos (ir Lietuvos) laiku Rygos pilyje. Susitikimo metu planuojama aptarti paramą Ukrainai ir jos žmonėms, žmogaus teisių padėtį karo alinamoje šalyje, taip pat Rusijos neteisėtai deportuotų ukrainiečių vaikų grąžinimą.

Po susitikimo planuojama trumpa ekskursija po Rygos pilį; jos metu O. Zelenskai bus pristatytas audiogidas ukrainiečių kalba.

Po susitikimo su prezidentu ministrų kabinete numatytas O. Zelenskos ir ministrės pirmininkės Evikos Silinos (Evikos Silinios) susitikimas.

Anot Valstybės kanceliarijos atstovės Santos Jirgensonės, šalys planuoja aptarti Latvijos humanitarinę ir kitokią paramą Ukrainos gyventojams ir padėtį dėl Rusijos įvykdytų karo nusikaltimų prieš Ukrainos gyventojus, įskaitant moteris ir vaikus.

Ketvirtadienį E. Rinkevičius ir O. Zelenska dalyvaus konferencijoje „Rusijos karas prieš vaikus“, kurioje aptars, kaip pareikalauti, kad Rusija atsakytų už neteisėtą vaikų deportaciją iš laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų, ir kaip palengvinti Rusijos deportuotų ukrainiečių vaikų sugrąžinimą.

Renginio organizatoriai pažymi, kad, Ukrainos valstybinio informacijos biuro duomenimis, 19 546 vaikai buvo deportuoti arba prievarta išvežti į Rusiją ar Baltarusiją. Iki šiol į Ukrainą sugrąžinti tik 387 vaikai – mažiau nei 0,2 procento.

Konferenciją organizuoja Ukrainos ambasada Latvijoje, Ukrainos ir Latvijos užsienio reikalų ministerijos, Ukrainos prezidento administracija, projektas „Bring Kids back UA“, kiti rėmėjai.

Vizito Latvijoje metu O. Zelenska taip pat susitiks su paramą Ukrainai teikiančių nevyriausybinių organizacijų atstovais, Ukrainos diasporos atstovais ir Latvijoje prieglobstį radusiais ukrainiečių pabėgėliais. Ji taip pat lankysis Latvijos okupacijos muziejuje, kur pristatys audiogidą ukrainiečių kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius