-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos premjeras A.Jaceniukas: V.Putino tikslas – sugriauti Ukrainą ir atkurti SSRS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas siekia sugriauti Ukrainą, kaip nepriklausomą šalį, ir atkurti Sovietų Sąjungą, pareiškė šeštadienį Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas.
Arsenijus Jaceniukas
Arsenijus Jaceniukas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Kalbėdamas Kijeve per spaudos konferenciją, kurioje dalyvauja Europos ir Ukrainos įstatymų leidėjai bei verslo lyderiai, A.Jaceniukas gyrė naująsias ES ir JAV paskelbtas ekonomines sankcijas Rusijai ir pareiškė, kad jos kelia didelę grėsmę Rusijos ekonomikai.

„Mes tebesame karo etape, ir pagrindinis agresorius yra Rusijos Federacija... Putinas nori dar vieno įšaldyto konflikto Ukrainos rytuose“, – pažymėjo A.Jaceniukas.

„Jo tikslas nėra paimti vien Donecką ir Luhanską, jo tikslas – paimti visą Ukrainą... Rusija yra grėsmė pasaulio tvarkai ir visos Europos saugumui“, – pabrėžė jis.

Rugsėjo 5 dieną Minske Kijevo, prorusiškų separatistų ir Maskvos bei ESBO atstovų pasirašytos paliaubos po penkių mėnesių konflikto Ukrainos rytuose tėra tik „pirmas žingsnis“ „žudynėms nutraukti“, kalbėjo A.Jaceniukas.

Jo tikslas nėra paimti vien Donecką ir Luhanską, jo tikslas – paimti visą Ukrainą. Rusija yra grėsmė pasaulio tvarkai ir visos Europos saugumui.

Pasak jo, dvišalio susitarimo su Rusija idėja „nėra geriausia“ ir ragino JAV bei Europos Sąjungą tiesiogiai dalyvauti taikos derybose ir garantuoti Ukrainai suverenumą ir nepriklausomybę.

„Jie (rusai) aploš mus, – sakė A.Jaceniukas. – Putinui reikia dar vieno įšaldyto konflikto“.

Ukrainos premjeras dar pareiškė, kad artimiausiu metu Ukraina netaps NATO nare.

„NATO yra vienintelė galimybė Ukrainai apginti... Artimiausioje perspektyvoje NATO nepasirengusi priimti Ukrainą, bet kaip sakoma Šventajame rašte, jeigu belsime į duris, jos atsivers. Ir mes nutarėme belsti“, – pasakė A.Jaceniukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius