Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos saugumo tarnyba: Rusija su V.Janukovyčiumi seniai ir sistemingai planavo Krymo aneksiją ir agresiją Rytų Ukrainoje

Ukrainos Saugumo tarnybos (SBU) vadovas Valentinas Nalyvaičenka teigia, kad Rusija ir buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius jau seniai planavo ir rengėsi Krymo aneksijai ir dabar vykstančiai agresijai Rytų Ukrainoje, rašo naujienų agentūra „Unian“.
Protestuotojas Ukrainoje
Protestuotojas Ukrainoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nuo 2013-ųjų gruodžio iki 2014-ųjų vasario pabaigos Saugumo tarnyboje dirbo trys aukšto rango Rusijos Federacijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnų grupės. Per šiuos mėnesius visa moderni ginkluotė, asmeniniai dokumentai, archyvai buvo išgabenti į Simferopolį“, – interviu portalui day.kiev.ua sakė SBU vadovas.

Anot jo, pastaraisiais metais į dalinius, kurie buvo kurti tam, kad saugotų Ukrainą, buvo pritraukta daugybė Rusijos agentų, kurie ir suplanavo Maidano šturmą bei šaudė į žmones. „Dar daugiau, Gynybos ministerijos vadovybė su aukšto rango SBU vadovais 2014-ųjų vasario mėnesį dieną ir naktį planavo šį nusikaltimą viename iš kabinetų SBU būstinėje“, – teigė V.Nalyvaičenka.

Pastaraisiais metais į dalinius, kurie buvo kurti tam, kad saugotų Ukrainą, buvo pritraukta daugybė Rusijos agentų, kurie ir suplanavo Maidano šturmą bei šaudė į žmones

SBU vadovo teigimu, visa tai rodo, kad Maskva kartu su V.Janukovyčiumi ilgą laiką sistemingai rengėsi Krymo aneksijai ir įvykiams, kurie dabar vyksta Donbase.

Pasak V.Nalyvaičenkos, rastas ankstesnės vadovybės „palikimas“ – didelis smūgis Ukrainos saugumui.

„Priešui padedantys žmonės yra valstybės priešai“, – įsitikinęs SBU vadovas.

Jis teigė negalintis užtikrinti, kad SBU dabar yra 100 proc. pasikeitusi, tačiau yra nutraukti bet kokie santykiai su šalimi agresore. 

Anot V.Nalyvaičenkos, karinė kontržvalgyba yra visiškai pakeitusi požiūrį ir tikslus – ji dabar aktyviai kovoja su priešų infiltravimusi į Ukrainos karines pajėgas. „Buvo išdavystės atvejų, kare priešas labiausiai stengiasi įsiskverbti į karinę vadovybę. Mes tam priešinamės“, – tikino SBU vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius