-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos saugumo tarnybos darbuotojams nepavyko padaryti kratos „Ukrtransgaz“ pastate

Ukrainos saugumo tarnybos (UST) darbuotojai ketvirtadienį išėjo iš „Ukrtransgaz“ pastato, kai UST tyrimo grupės vadovas pulkininkas Stanyslavas Rezoniukas surašė protokolą, kad neįmanoma atlikti tyrimo veiksmų, nes specialiosios tarnybos darbuotojai neįleidžiami į „Ukrtransgaz“ – bendrovės „Naftogaz Ukrainy“ antrinę bendrovę.
„Ukrtransgaz“
„Ukrtransgaz“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Krata

Po penkių minučių nuo „Ukrtransgaz“ pastato nuvažiavo ir grupė Julijos Tymošenko bloko frakcijos deputatų, praneša agentūros „Interfax“ korespondentas iš įvykio vietos.

„Naftogaz Ukrainy“ juridinio departamento vadovas Serhijus Davydenka pranešė žurnalistams, kad UST darbuotojai pažeidžia Ševčenkos rajono teismo nutarimą sustabdyti tyrimo veiksmus.

Jo pavaduotoja Larisa Kolesnyk pridūrė, kad tyrėjui vakar buvo išsiųstas teismo nutarimas, tačiau „Naftogaz“ darbuotojai tebegauna šaukimus į apklausas.

Kaip jau pranešta, tiriant kovo 2 dieną iškeltą baudžiamąją bylą dėl fakto, kad bendrovės „Naftogaz Ukrainy“ pareigūnai, iš anksto susitarę su grupe asmenų užvaldė 6,3 mlrd. kub. metrų tranzitinių gamtinių dujų už daugiau kaip 7,4 mlrd. grivinų, UST darbuotojai sulaikė Valstybinės muitinės tarnybos Energetikos regioninės muitinės skyriaus viršininko pavaduotoją Tarasą Šepytką, o trečiadienį atliko tyrimo veiksmus ir nesėkmingai mėgino paimti dokumentus „Naftogaz Ukrainy“ centriniame biure.

Laikinai einantis bendrovės „Naftogaz Ukrainy“ valdybos vadovo pareigas Ihoris Dydenka apskundė nutarimą dėl baudžiamosios bylos iškėlimo Ševčenkos teisme, kuris savo nutarimu sustabdė tyrimo veiksmus ir paskyrė teismo posėdį dėl skundo kovo 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius