-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos teisėsauga galės teisti V.Janukovičių už akių

Ukrainos ministrų kabinetas pritarė naujam įstatymų projektui, kuriuo remiantis, būtų įmanoma teisti buvusį šalies vadovą Viktorą Janukovičių jam nedalyvaujant teismo posedžiuose. Apie naująjį įstatymą žurnalistams Kijeve penktadienį pranešė Ukrainos premjeras Arsenis Jaceniukas.
Viktoras Janukovičius
Viktoras Janukovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų svetainė news.liga.net paskelbė, kad Ukrainos teismams bus suteiktas leidimas teisti asmenis, kuriems yra paskirta tarptautinė paieška ir dėl to jie negali dalyvauti teismo posedžiuose.

Kaip teigė A.Jaceniukas, remiantis nauju įstatymu bus įmanoma į baudžiamąją atsakomybę patraukti teroristine veikla ir grėsme Ukrainos nacionaliniam saugumui ir gynybai kaltinamus asmenis, taip pat už masines žudynes ir karinius nusikaltimus atsakingus asmenis.

„Po šio įstatymo priėmimo, Ukrainos teismai įgis teisę paskelbti nuosprendį šiems žmonėms, taip pat konfiskuoti jų turtą. Tai reiškia, kad už savo veiksmus atsakys ne tik nusikaltimų vykdytojai, bet ir planuotojai bei užsakovai. Ukrainos valdžiai bus suteikta galimybė konfiskuoti bankuose ir kitose finansinėse institucijose esančius tų asmenų, kurie palaiko Krymo aneksiją ir finansuoja terorizmą šalies viduje, indėlius“, – teigė A.Jaceniukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius