-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos valdžia rengia taikos su Kremliumi scenarijų

Ukrainos valdžia rengia taikos su Kremliumi scenarijų, – praneša naujienų agentūra „Unian“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša Zn.ua, remdamasi savo šaltiniais, pasiūlymo esmė yra sugrįžti prie vasario 21 d. sutarties sąlygų vykdymo, tačiau be Viktoro Janukovyčiaus. Iš Ukrainos pasprukusio V.Janukovyčiaus pašalinimą siūloma įtvirtinti apkalta.

Atsižvelgiant į tai, ką neseniai pareiškė Viktoras Medvedčiukas, V.Janukovyčius Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui nebereikalingas. V.Medvečiuko nuomone, nuverstas Ukrainos prezidentas gali grįžti į šalį tik tam, kad stotų prieš teismą už pilietinę nesantaiką, sukeltą Ukrainoje.

Zn.ua skelbia, kad apkaltos pagrindu gali būti tai, kad V.Janukovyčius pažeidė nelegalaus Ukrainos sienos kirtimo įstatymą: Rostove jį matė visi, o antspaudo pase, jog jis kirto sieną – niekas.

Siūloma priimti naują Konstituciją, kurioje būtų sumažinti prezidento įgaliojimai ir padidinti Krymo bei kitų regionų įgaliojimai. Taip pat siūloma sukurti plačią parlamentinę koaliciją, kurioje dalyvautų Regionų partija, tačiau – be pirmalaikių parlamento rinkimų. Šaliai išgelbėti būtina sąlyga esą yra tai, kad ši Aukščiausios Rados sudėtis būtų išsaugota iki 2017 m.

Kryme sklando kalbos, kad derybos gali būti pradėtos artimiausiomis dienomis, iškart po referendumo ir tik su sąlyga, kad nebus jokių diversijų provokacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius