Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos vyriausybė susitiks derybų su Europos Komisija

Ukrainos laikinasis vyriausybės vadovas Arsenijus Jaceniukas ir jo kabinetas gegužės 13 dieną Briuselyje susitiks derybų su 28 narių Europos Komisija, pirmadienį paskelbė Bendrijos vykdomoji institucija.
Ukrainos laikinasis premjeras Arsenijus Jaceniukas
Ukrainos laikinasis premjeras Arsenijus Jaceniukas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Europos Komisija pasiryžusi padėti Ukrainai ir užtikrinti, kad Ukraina gaus visą jai reikalingą pagalbą trumpuoju ir ilguoju laikotarpiu“, – rašoma Europos Komisijos paskelbtame pareiškime.

Vokietija siekia naujų derybų Ženevoje

Vokietija siekia antro diplomatinių derybų Ženevoje rato, siekdama sustabdyti smurtą Ukrainoje.

Užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris ARD televizijai vėlai sekmadienį sakė, kad visos šalys privalo siekti grįžimo prie praėjusį mėnesį Šveicarijoje pasiekto susitarimo, kuriuo visos šalys raginamos sudėti ginklus.

F.-W.Steinmeieris sakė, jog naujų derybų reikia po pastarojo meto smurto, kad būtų pateikta „aiški išvada dėl to, kaip šį konfliktą galima sustabdyti“.

Pasak jo, jis siekia susitikimo su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry, Europos Sąjunga (ES) ir Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija (ESBO).

F.-W.Steinmeieris vėl paragino išplėsti ESBO vaidmenį ir sakė, kad jos stebėtojai pateikė „labai svarbios“ informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius