Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinių Valstijų senatorius Johnas McCainas Ukrainoje susitiko su opozicijos lyderiais

Jungtinių Valstijų senatorius Johnas McCainas šeštadienį Kijeve prieš masinį mitingą susitiko su Ukrainos opozicijos lyderiais, tarp jų – pasaulio bokso čempionu Vitalijumi Klyčko.
Johnas McCainas su Vitalijum Klyčko
Johnas McCainas su Vitalijum Klyčko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Be partijos UDAR („Smūgis“) vadovo V.Klyčko, įtakingas įstatymų leidėjas taip pat susitiko su nacionalistų lyderiu Olehu Tiahnyboku ir kalinamos Julijos Tymošenko partijos „Tėvynė“ parlamentinės frakcijos vadovu Arsenijumi Jaceniuku.

J.McCainas, 2008 metų respublikonų kandidatas į prezidentus, kuris tuos rinkimus pralaimėjo Barackui Obamai, „Twitter“ parašė, kad jie surengė „gerą pokalbį ir pietus“.

J.Tymošenko partija užsiminė, kad J.McCainas kalbės per didelį opozicijos mitingą, kuris sekmadienį įvyks Kijeve: pareiškime nurodė, kad mitinge pasirodys „užsienio svečiai, ypač – Amerikos senatoriai“.

JAV demokratų senatorius Chrisas Murphy, kuris pirmininkauja Senato Europos pakomitečiui, atlydėjo J.McCainą į Ukrainą.

Vėliau J.McCainas apžvelgė Kijevo centre esančią Nepriklausomybės aikštę, kur opozicijos šalininkai įsirengė stovyklas ir barikadas.

Paskelbdamas nuotrauką, kurioje matyti dešimtys tūkstančių šeštadienį vakare į protestų judėjimui skirtą ukrainiečių roko grupės „Okean Elzy“ koncertą šioje aikštėje besirenkančių žmonių, J.McCainas pavadino tai „neįtikimu patriotizmo pademonstravimu“.

JAV ambasadorius Ukrainoje Geoffrey Pyattas vėliau „Twitter“ paskelbė nuotrauką iš J.McCaino susitikimo su tos grupės pagrindiniu vokalistu Sviatoslavu Vakarčuku, kuris buvo vienas 2004-ųjų Oranžinės revoliucijos simbolių.

J.McCainas griežtai smerkė Ukrainos vyriausybę dėl jos atsako į protestus prieš prezidento Viktoro Janukovyčiaus sprendimą atmesti platų prekybinį susitarimą su Europos Sąjunga (ES) ir siekti glaudesnių ryšių Rusija.

„Pasibaisėtina, kad Ukrainos valdžia nusprendė naudoti smurtą ir engimą prieš taikius demonstrantus“, – sakoma jo pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius