-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Univision“ atsiribojo nuo grožio konkurso „Mis JAV“ dėl magnato D.Trumpo komentarų apie imigrantus

Populiari JAV televizija „Univision“, transliuojanti ispanų kalba, ketvirtadienį nutraukė ryšius su verslo magnato Donaldo Trumpo bendrove „Miss Universe Organization“, kai šis šalies prezidento posto siekiantis verslininkas išsakė „įžeidžiamų pastabų“ apie meksikiečius imigrantus.
Kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas
Kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Televizija taip pat paskelbė netransliuosianti liepos 12 dieną vyksiančios grožio konkurso „Mis JAV“ ceremonijos savo kanalu „UniMas“.

Praeitą savaitę sakydamas kalbą per savo prezidento rinkimų kampanijos atidarymą D.Trumpas teigė, kad imigrantai iš Meksikos „atgabena narkotikų, atgabena nusikalstamumą; jie yra žagintojai, nors, manau, kai kurie yra geri žmonės“. Magnatas taip pat ragino atsitverti nuo Meksikos neįveikiama siena JAV pietiniame pakraštyje.

Magnatas taip pat ragino atsitverti nuo Meksikos neįveikiama siena JAV pietiniame pakraštyje

Tuos komentarus pasmerkė vyriausybė, sakydama, kad tokie pareiškimai yra „šališki ir absurdiški“.

Kilus pasipiktinimo bangai, „Univision“ pareiškė nebetransliuosianti „Mis JAV“ ceremonijos ir nebedalyvausianti jokiuose kituose su D.Trumpu susijusiuose projektuose.

„Šiandien „Univision Communications Inc.“ pramogų padalinys paskelbė baigiantis bendrovės verslo ryšius su „Miss Universe Organization“, iš dalies valdoma Donaldo J.Trumpo, dėl jo pastarųjų įžeidžiamų pareiškimų apie meksikiečius imigrantus“, – nurodė „Univision“.

Ketvirtadienį duodamas interviu D.Trumpas sakė, kad jo kritika buvo nukreipta prieš JAV politikos formuotojus, o ne Meksikos žmones arba jos vyriausybę. Magnatas pridūrė, kad „Univision“ pažeistų kontraktą, jeigu netransliuoto grožio konkurso, todėl jis imtųsi teisinių veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius