Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 11

„Už“ ir „prieš“: ką daryti su įšaldytu Rusijos turtu – yra ne vienas pasiūlymas

Šiuo metu materialinės paramos Ukrainai teikimas yra aktualesnė problema nei bet kada per pastaruosius dvejus karo metus. Tačiau karo nusikaltėlių kontroliuojamą Rusijos turtą – vertybinius popierius ir pinigus – Vakarų šalys laiko įšaldytą ir neliečiamą. Kodėl nėra priimama sprendimų?
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AFP“/„Scanpix“

Diskusijos dėl paramos paketų užsitęsė ir Europoje, ir Jungtinėse Valstijose, kur žemieji parlamento rūmai vis dar negali priimti sprendimo dėl 60 mlrd.

Tuo tarpu Europos Sąjunga, Didžiojo septyneto šalys ir Australija įšaldė Rusijos centrinio banko turtą, kurio bendra vertė siekia apie 260 mlrd. eurų.

Teisiniu požiūriu tai yra vienas iš alternatyvių finansavimo šaltinių Ukrainai, dėl kurio panaudojimo diskutuojama jau seniai.

Iš pradžių tikėtasi, kad įšaldytas turtas galėtų būti panaudotas Ukrainos atstatymui, tačiau dabar daug aktualesnis tapo ginkluotųjų pajėgų, kurioms trūksta šaudmenų ir kitų išteklių pasipriešinti skaitlingesniam užpuolikui, paramos klausimas.

Ekspertų skaičiavimais, Ukrainai kasmet reikia apie 100 mlrd. eurų okupantams atremti ir dar apie 50 mlrd. eurų atstatymui.

Priežastys, dėl kurių iki šiol neįgyvendintas Rusijos turto konfiskavimas, yra ir ekonominės, ir teisinės, ir politinės aplinkybės, ir gana rimti nesutarimai tarp šalių.

„Už“ ir „prieš"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius