-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už traukinio „Nevskij ekspress“ sprogdinimą atsakomybę prisiėmė islamistų kovotojai (atnaujinta 11.30 val.)

Už traukinio „Nevskij ekspress“ sprogdinimą atsakomybę prisiėmė Kaukazo islamistų kovotojai.
Traukinio Maskva – Peterburgas avarija
Traukinio Maskva–Sankt Peterburgas avarija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Islamas

„Ši operacija buvo parengta ir įvykdyta kartu su kitais sabotažo aktais...“ – trečiadienį paskelbta tinklalapyje kavkazcenter.com. Modžahedų pareiškime teigiama, kad kovotojai veikė Doku Umarovo nurodymu, praneša lenta.ru.  Jo vadovaujama organizacija Šiaurės Kaukaze vienija įvairias islamistų grupuotes ir siekia regione įtvirtinti islamo šariato teise pagrįstą valstybę.

Kovotojų teigimu, sprogimas buvo organizuotas „specialios diversantų grupės“. Jie pažadėjo, kad panašūs teroro aktai tęsis, kol „okupantai Kaukaze nenutrauks savo politikos žudyti paprastus musulmonus grynai dėl religinių priežasčių“.

Pareiškime nurodomi skaičiai, kurie kiek kertasi su oficialia statistika. Separatistai teigia, jog per išpuolį žuvo daugiau nei 30 žmonių ir ne mažiau nei 80 buvo sužeisti. Tuo tarpu, oficialiais duomenimis, žuvo 26 žmonės.

Beje, kovotojai teigia, kad stengsis išvengti civilių Rusijos gyventojų aukų. Anot pareiškimo, traukiniu, kuriame įvyko sprogimas, daugiausia važinėjo Rusijos biurokratai. 

Atnaujinta 11.30 val. Čečėnijos milicijos atstovai teigia netikintys, jog D.Umarovas galėjo organizuoti šį išpuolį. Anot jų, šiuo metu D.Umarovui padeda nedidelis kovotojų būrys, todėl jis sunkiai galėjo įvykdyti tokio lygio operaciją. Anot Čečėnijos milicijos, tai – greičiausiai tik naujas bandymas priminti apie save, praneša lenta.ru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius