-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V. Zelenskis atvyko į Latviją

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienio popietę atvyko į Latvijos sostinę Rygą, matyti iš tiesioginės transliacijos jo „Facebook“ paskyroje.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Anot agentūros LETA, po oficialios V. Zelenskio sutikimo ceremonijos Rygos pilyje numatytas susitikimas su Latvijos prezidentu Edgaru Rinkevičiumi, po to planuojama spaudos konferencija.

Taip pat numatyti V. Zelenskio susitikimai su latvių premjere Evika Silina (Evika Silinia) bei parlamento pirmininke Daiga Mierina (Daiga Mierinia).

Vizito Rygoje metu bus aptartas dvišalis Latvijos ir Ukrainos bendradarbiavimas, tolesnė Latvijos ir sąjungininkų parama Ukrainai kovojant su Rusijos agresija, taip pat Ukrainos euroatlantinės integracijos klausimai.

Prezidento patarėjas Martinis Dregeris nurodė, kad V. Zelenskio vizito metu, be kita ko, bus paskelbta apie naują Latvijos pagalbos Ukrainai paketą.

Latvijoje baigiasi Ukrainos lyderio dviejų dienų kelionė po Baltijos šalis. 

Trečiadienį V. Zelenskis lankėsi Lietuvoje, kur susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda, premjere Ingrida Šimonyte, Seimo vadovybe ir frakcijų atstovais. Lietuvos ir Ukrainos prezidentai Daukanto aikštėje kreipėsi į Lietuvos žmones, lankėsi pirmųjų ponių iniciatyva įsteigtame Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Ukrainos centre, kur susitiko su Lietuvoje gyvenančiais karo pabėgėliais.

Anksčiau ketvirtadienį jis viešėjo Estijoje, kur dėkojo estų lyderiams ir tautai už tvirtą paramą ir ragino ją tęsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius