-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 11 /09:42

V. Zelenskis tęsia vizitą po Baltijos šalis

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį tęsia vizitą po Baltijos šalis: pirmoje dienos pusėje jis vieši Estijoje, o vėliau nuvyks į Latviją.
PETRAS MALUKAS / AFP
PETRAS MALUKAS / AFP

Estijoje Ukrainos lyderis susitiks su prezidentu Alaru Kariu, parlamento pirmininku Lauri Hussaru (Lauriu Husaru) ir ministre pirmininke Kaja Kallas (Kaja Kalas) bei pasakys kalbą parlamente. 

Susitikimuose bus aptartas būsimas pasipriešinimas Rusijos agresijos karui ir būtina ilgalaikė, nuolatinė ir veiksminga parama Ukrainai, sakoma Estijos prezidento kanceliarijos pranešime spaudai.

Ketvirtadienio rytą estų užsienio reikalų ministras Margusas Tsahkna (Margusas Cahkna) Ukrainos vadovo vizitą pavadino istoriniu Estijai ir sakė, kad estai turi pagrindo didžiuotis savimi, nes Talinas besąlygiškai remia Kyjivą. 

„Jei kalbama, kad karas užsitęsė per ilgai ir ar dar galime judėti į priekį, tai Estija yra ta, kuri patvirtino, kad mes nepavargsime“, – sakė M. Tsahkna televizijos „Kanal 2“ rytinėje laidoje „Telehommik“.

„Demokratinės šalys daug nuveikė padėdamos Ukrainai, tačiau privalome drauge padaryti daugiau, kad Ukraina laimėtų, o agresorius būtų nugalėtas. Tuomet yra vilties, kad tai bus paskutinė karinė agresija Europoje, kai kažkas bando diktuoti savo kaimynų politinius pasirinkimus naudodamas raketas, dronus ir patrankas“, – savo ruožtu sakė prezidentas A. Karis.

Po susitikimo V. Zelenskis ir A. Karis padarys pareiškimus ir surengs spaudos konferenciją; ją bus galima stebėti internetu. Be to, internetu bus galima stebėti Ukrainos prezidento ir Estijos ministrės pirmininkės susitikimą su žiniasklaida.

M. Tsahkna nurodė, kad užsienio reikalų ministrų lygio susitikimai su ukrainiečiais jau įvyko trečiadienį vakare, bet oficiali vizito diena yra ketvirtadienis.

Vėliau ketvirtadienį V. Zelenskis lankysis Latvijoje.

Anot agentūros LETA, oficiali V. Zelenskio sutikimo ceremonija Latvijos sostinėje įvyks 16 val. 15 min. Rygos pilyje. Vėliau numatytas susitikimas su Latvijos prezidentu Edgaru Rinkevičiumi, po to planuojama spaudos konferencija.

Taip pat numatyti V. Zelenskio susitikimai su latvių premjere Evika Silina (Evika Silinia) bei parlamento pirmininke Daiga Mierina (Daiga Mierinia).

Vizito Rygoje metu bus aptartas dvišalis Latvijos ir Ukrainos bendradarbiavimas, tolesnė Latvijos ir sąjungininkų parama Ukrainai kovojant su Rusijos agresija, taip pat Ukrainos euroatlantinės integracijos klausimai.

Prezidento patarėjas Martinis Dregeris nurodė, kad V. Zelenskio vizito metu, be kita ko, bus paskelbta apie naują Latvijos pagalbos Ukrainai paketą.

Trečiadienį V. Zelenskis lankėsi Lietuvoje, kur susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda, premjere Ingrida Šimonyte, Seimo vadovybe ir frakcijų atstovais. Lietuvos ir Ukrainos prezidentai Daukanto aikštėje kreipėsi į Lietuvos žmones, lankėsi pirmųjų ponių iniciatyva įsteigtame Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Ukrainos centre, kur susitiko su Lietuvoje gyvenančiais karo pabėgėliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius