-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdo įraše – gyvenimas „Islamo valstybės“ kontroliuojamame mieste: ginklai, griežtos taisyklės ir vakarietės moterys

Rakoje, kurią „Islamo valstybės“ (IS) džihadistai paskelbė savo kalifato sostine, drąsi moteris slapta filmavo, kaip čia vyksta gyvenimas. Reportažą apie tai parodė „France 2“ kanalas.
Gyvenimas Rakoje
Gyvenimas Rakoje
Temos: 1 Islamo valstybė

Rizikuodama savo gyvybe ši moteris vaikšto Rakos gatvėmis apsirengusi nikabu, kurį moterims privaloma dėvėti šiame mieste. Praėjusių metų kovo mėnesį IS teroristai čia įvedė savo taisykles. 

Ji nufilmavo, kaip daug gatvėmis vaikštančių vyrų nešasi ginklus, kartais automatus nešasi net ir nikabus dėvinčios moterys. Kaip paaiškinama reportaže, nufilmuota ginkluota moteris vedė savo vaikus į žaidimų aikštelę. 

Nuotr. iš „YouTube“/Gyvenimas Rakoje
Nuotr. iš „YouTube“/Gyvenimas Rakoje

Staiga moterį pastebėjo pro šalį automobiliu važiavę vyrai. Jie kritikuoja moterį dėl jos aprangos – sako, kad viešumoje ji turėtų „geriau elgtis“. Jie paaiškina, kad blogai, jog jie gali matyti jos veidą. Moteris atsiprašo, sakydama, kad galbūt jos nikabas yra kiek peršviečiamas. 

„Dievas myli moteris, kurios yra prisidengusios“, – moralizuoja ją vyrai. 

„Nikabai, privalomos maldos, jokios muzikos, jokių pramogų“, – taip moteris apibūdino gyvenimą Sirijos  miestuose, kuriuos kontroliuoja IS. Tačiau tokios taisyklės galioja ne tik Sirijos žmonėms, bet ir prancūzams, kurie savo noru atvyksta į IS užgrobtus miestus.

VIDEO: „Islamo valstybė“

Moteris su filmavimo kamera eina į interneto kavinę Rakos centre. Ten moterys prie kompiuterių internetu bendrauja prancūzų kalba. Jos bendrauja su savo artimaisiais Prancūzijoje. Viena jų sako savo mamai, kad ji neketina grįžti namo. „Tu turi tai suprasti. Aš negrįšiu namo, mama, nes man čia gerai sekasi“, – sako ji. Akivaizdu, kad artimieji Prancūzijoje nesupranta tokio moterų pasirinkimo – viena jų ramina savo artimuosius, sakydama, kad nėra ko verkti, o tai, ką rodo televizijos naujienos – netiesa. 

Moterys, atvykstančios pas savo vyrus, kovojančius IS gretose ar ištekančios už vietos radikaliųjų musulmonų, yra svarbi IS propagandos dalis. Skelbiama, kad šiuo metu Sirijoje yra apie 150 prancūzių moterų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius