Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 03 /19:50

Varšuva išsikvietė Izraelio ambasadorių aptarti lenkų savanorio žūties Gazos Ruože

Lenkijos užsienio reikalų viceministras Andrzejus Szejna (Andžejus Šeina) trečiadienį pranešė, kad iškvietė Izraelio ambasadorių šalyje aptarti lenkų humanitarinės pagalbos darbuotojo žūties per žydų valstybės smūgį Gazos Ruože. 
Marek Antoni Iwanczuk / ZUMAPRESS.com
Marek Antoni Iwanczuk / ZUMAPRESS.com

35-erių lenkas Damianas Sobolas buvo vienas iš septynių žmonių, žuvusių per šį smūgį pirmadienį. 

A. Szenja nurodė, kad Lenkija pareikalavo Izraelio paaiškinti dėl šio smūgio Gazos Ruože, ir pridūrė, kad susitikimas įvyks penktadienį. 

„Noriu pasikalbėti su ambasadoriumi apie naują Lenkijos ir Izraelio santykių padėtį ir apie moralinę, politinę bei finansinę atsakomybę už neseniai Gazos Ruože įvykusį įvykį“, – Lenkijos naujienų agentūrai PAP sakė A. Szejna. 

Viceministras šį pokalbį laiko itin svarbiu ne tik Izraelio ir Lenkijos santykiams, bet ir per šį incidentą žuvusio lenko šeimai. 

Trečiadienį Izraelio ambasadorius Lenkijoje Yacovas Livne (Jakovas Livnė) pareiškė, kad paprašė vietos valdžios institucijų susisiekti su D. Sobolo šeima. 

Kiek anksčiau Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas įspėjo, kad šis incidentas ir vangi Izraelio vyriausybės reakcija įnešė įtampos abiejų šalių santykiuose.

Tiesiogiai kreipdamasis į Izraelio vadovą Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų) ir Izraelio pasiuntinį Varšuvoje, D. Tuskas socialiniame tinkle „X“ parašė: „Šiandien jūs išbandote šį solidarumą. Tragiškas išpuolis prieš savanorius ir jūsų reakcija kelia suprantamą pyktį.“

Per smūgį vėlai pirmadienį žuvo septyni labdaros organizacijos „World Central Kitchen“ pagalbos darbuotojai, todėl ji sustabdė savo veiklą Gazos Ruože.

„World Central Kitchen“, aprūpinanti maistu nuo konflikto nukentėjusias bendruomenes, taip pat ir Gazos Ruožą, kuriame katastrofiškai trūksta maisto, pranešė, kad dirbdami palestiniečių anklave žuvo septyni jos komandos nariai.

Organizacijos teigimu, atakos metu žuvo savanoriai iš Australijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės ir palestiniečių teritorijų bei JAV ir Kanados pilietybes turintis asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius