-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas apie Rusiją: „Pas mus visko apstu. Mes – viskuo apsirūpinusi šalis"

Rusija vykdo taikią užsienio politiką ir yra viskuo apsirūpinusi šalis, kuriai nereikalingos svetimos teritorijos arba ištekliai, sekmadienį pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / Scanpix/AP nuotr.

„Rusijos išorinė politika yra taiki – nė kiek neperdedant“, – šalies vadovas sakė duodamas interviu vienai televizijos „Rossija 1“ laidai.

„Jeigu pažvelgtume į pasaulio politinį žemėlapį ir pamatytume, kokia yra Rusija, taptų aišku, kad mums nereikalingos nei svetimos teritorijos, nei svetimi gamtos turtai. Pas mus visko apstu. Mes – viskuo apsirūpinusi šalis“, – pabrėžė V.Putinas ir pridūrė, kad Rusijai nėra jokios būtinybės su kuo nors kariauti arba konfliktuoti.

„Dar daugiau – juk 1990 metais būtent Rusija buvo buvusios Sovietų Sąjungos „skyrybų“ iniciatorė. Tai mes parodėme gerą valią ir suteikėm nepriklausomybę visoms buvusioms SSRS respublikoms. Tai įvyko ne dėl kokio nors pilietinio karo ir kitų panašaus pobūdžio konfliktų. Tai buvo bendras sprendimas“, – tęsė jis.

Pasak V.Putino, „to bendro sprendinio pagrindinis elementas buvo pačios Rusijos sprendimas“.

„Todėl neturime jokio noro atkurti imperiją, atkurti Sovietų Sąjungą. Tačiau turime apginti savo nepriklausomybę ir Rusijos suverenumą. Ir mes, žinoma, tai darėme bei darysime“, – pabrėžė Kremliaus vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius