-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka Kaliningrado srityje kartu dalyvavo karinėse pratybose

Rusijos ir Baltarusijos prezidentai Vladimiras Putrinas ir Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį atvyko į Kaliningrado srityje esantį Chmeliovkos poligoną (Zelenogradsko, buv. Kranto rajone), kur vyksta Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos „Zapad 2013“.
Aliaksandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas
Aliaksandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abu prezidentai į poligoną iš Kaliningrado buvo atskraidinti Rusijos karinių oro pajėgų (KOP) sraigtasparniu Mi-8. Juos pasitiko Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas.

A.Luakšenkos palydoje buvo ir jo jaunesnysis sūnus Nikolajus, apvilktas karine uniforma. Baltarusijos prezidentas vilkėjo juodą striukę, o jo kolega iš Rusijos – juodą lietpaltį.

Beje, vos tik sraigtasparnis palietė žemę, pasipylė liūtis su stipriais vėjo gūsiais, nurodė „Interfax“ reporteris. Prezidentai sėdo į mikroautobusą ir nuvažiavo į vadavietę, įrengta Baltijos jūros krante.

Pagal šių pratybų scenarijų, „neteisėta ginkluota formuotė“, kurioje yra apie 700 žmonių, užėmė pakrantės ruožą su nedidelėmis gyvenvietėmis. Poligone jos pastatytos ir įvardintos kaip Jermolovka ir Trofimovo.

„Banditai iš anksto ir rimtai“ pasiruošė ginti savo stovyklą, užminavo priėjimus, ir, kaip vėliau paaiškėjo, jie turėjo palaikymą iš jūros ir oro.

Pratybose veikė sausumos ir oro pajėgos su sraigtasparniais Mi-8 ir Mi-24, lėktuvais Su-27m ir Su-34, priešlėktuvinės gynybos priemonės, reaktyvinės sistemos „Grad“, artilerijos pabūklai „Akacija“.

Jūroje tuo metu vyko teroristų užgrobtame laive įkaitų vadavimo operacija. Beje, ten dalyvavo ir narai bei šturmo grupės kateriais ir sraigtasparniais.

Į taikinius krante šaudė eskadriniai minininkai ir raketiniai kateriai. Mūšį tęsė desanto laivai „Kaliningrad“ ir „Azov“, iš kurių į krantą pasipylė šarvuočiai BTR-82a, jūrų pėstininkai... Desantas susirėmė su priešu ir patyrė nuostolių – pagalbon pamušto šarvuočio ekipažui skubėjo karo medikai.

Pirmąją ketvirtadienio pusę V.Putinas ir A.Luakšenka pabuvojo Baltarusijos poligone „Gožskij“, netoli sienos su Lietuva.

Pranešta, kad iš viso šiose pratybose dalyvauja apie 23 tūkst. karių, 530 šarvuotos technikos vienetų, apie 90 orlaivių, iki 10 karo laivų.

Pasak „Interfax“ korespondento, į Kaliningradą V.Putinas ir A.Lukašenka atskrido Rusijos prezidento lėktuvu.

Laukiama, kad po pratybų abu prezidentai pateiks bendrą pareiškimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius