-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas laiške EK vadovui reikalauja keisti Ukrainos asociacijos sutartį su ES

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas laiške Europos Komisijos (EK) vadovui Jose Manueliui Barrosui pareikalavo peržiūrėti Ukrainos asociacijos sutarties su ES sąlygas, rašo laikraštis „The Financial Times“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiame laiške Rusijos lyderis taip pat žada nedelsiant imtis atsakomųjų žingsnių, jeigu Kijevas pradės įgyvendinti sutarties punktus.

Be to, laiške pažymima, kad 15 mėnesių (tokiam laikotarpiui Ukraina ir ES nusprendė nukelti asociacijos sutarties vykdymą) reikia išnaudoti tam, kad būtų sukurta „derybų delegacija“, kurios tikslas – susitarti dėl didžiulių pokyčių susitarime. Kijevas ir Briuselis pasidavė Maskvos spaudimui ir nusprendė nukelti sutarties vykdymą, tačiau tokį žingsnį vertina kaip priemonę užtikrinti Kremlių, kad Ukrainos ir Rusijos ekonominiai ryšiai nenukentės.

Anksčiau J.M.Barroso užsiminė apie tai, kad pokyčiai Ukrainos asociacijos sutartyje su ES yra galimi. 

Rusija siekia „sisteminių pokyčių“ asociacijos sutartyje, nes joje įžvelgia pavojų Rusijos ir Ukrainos ekonominiams santykiams ir visai Rusijos ekonomikai. Maskva siekia išlaikyti esamus prekybinius santykius tarp Rusijos ir Ukrainos. Anksčiau J.M.Barroso užsiminė apie tai, kad pokyčiai Ukrainos asociacijos sutartyje su ES yra galimi. 

J.M.Barroso patvirtino, kad gavo šį V.Putino laišką ir teigė į jį atsakysiantis vėliau.

„Aš patvirtinu, kad Europos Komisijos pirmininkas J.M.Barroso gavo prezidento Putino laišką, ir nuspręs dėl atsakymo. Šiandien jis yra Kanadoje, kur aptaria kitus klausimus. Taip, jis priims sprendimą apie tai, kaip geriausiai atsakyti į šį klausimą, apie kurį jis kalbėjosi su prezidentu Putinu rugsėjo 15 d. “, – sakė Europos Komisijos vadovo atstovas spaudai.

„Wall Street Journal“ straipsnyje taip pat cituojami ir ES šalių diplomatai, kurie tikino, kad egzistuoja labai nedidelė tikimybė, kad Briuselis atšauks bent dalį sankcijų Rusijai ateinančią savaitę. Vokietijos, kuri yra laikoma viena iš įtakingiausių šalių ES, valdžios nuomone, Kremlius nedėjo pakankamai pastangų ir nenusipelnė, kad sankcijos būtų atšauktos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius