-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas Rusijos didvyrio ordinu apdovanojo žudynes Ukrainoje rengusį generolą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įteikė Rusijos didvyrio ordiną generolui Valerijui Gerasimovui, kuris laikomas atsakingu dėl Ilovaisko žudynių Ukrainoje, pranešė censor.net.ua.
Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas
Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rusija

Manoma, kad Ilovaisko katile, kur Rusijos kariai buvo apsupę Ukrainos karinių pajėgų narius žuvo ne mažiau nei 200 žmonių.

Mūšių metu Ilovaiskas buvo sugriautas, pastatus ir gatves nuolat ardė rusiški minosvaidžiai ir artilerija. Rusijos desantininkai rengė išpuolius, o ukrainiečiai neturėjo galimybių suduoti atsakomąjį smūgį. Trūko ne tik maisto, amunicijos, bet ir medikamentų. Rusijos pajėgos neleido išgabenti sužeistųjų.

Kovo mėnesį Ukrainos karo teismo pareigūnas Anatolijus Matiosas paskelbė, kad šalyje išduotas sulaikymo orderis generolui, kuris atsakingas už šias žudynes.

Ukrainiečių atliktas tyrimas rodo, kad tuo metu slapta permestoms Rusijos karinėms pajėgoms Ukrainoje vadovavo būtent V.Gerasimovas.

Oficialiai skelbiama, kad rusų generolas V.Gerasimovas buvo apdovanotas už sėkmingą karinės operacijos Sirijoje organizavimą. Apdovanojimą jam įteikė pats V.Putinas.

Trečiadienį kartu su juo Kremliuje buvo apdovanotas ir gynybos viceministras Dmitrijus Bulgakovas bei po mirties ordinu įvertintas Rusijos žvalgybos vadas Igoris Sergunas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius