-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija siūlo pasiųsti JAV, ES ir Rusijos delegaciją į Ukrainos „karštuosius taškus“

Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga (ES) ir Rusija turėtų pasiųsti aukšto lygio jungtinę delegaciją į Ukrainos „karštuosius taškus“ kartu su vietos pareigūnais, siekiant pademonstruoti politinį palaikymą balandžio 17 dieną Ženevoje sudarytam susitarimui, pareiškė Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeieris.
Frankas Walteris Steinmeieris
Frankas Walteris Steinmeieris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV pareigūnai vis labiau praranda kantrybę dėl, anot jų, Rusijos nevykdomų įsipareigojimų pagal susitarimą, kuris turėjo padėti sumažinti įtampą Ukrainos krizėje.

Laiške, adresuotame Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijai (ESBO), F.W.Steinmeieris nurodė, kad tarptautinės bendruomenės susitarimui spręsti tą krizę reikalingas „regimas politinis palaikymas“.

Ministro nuomone, tokiu palaikymo ženklu galėtų tapti „bendra aukšto lygio kelionės su visų keturių (Ženevos susitarimą pasirašiusių šalių) atstovais į Kijevą, rytinę ir vakarinę šalies dalis“.

F.W.Steinmeieris pasiuntė šį laišką Šveicarijos užsienio reikalų ministrui Didier Burkhalteriui, kurio šalis šiuo metu pirmininkauja ESBO. To laiško ištraukas penktadienį paskelbė dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“, kuris nurodė, kad jo kopijos taip pat buvo pasiųstos Vašingtonui, Maskvai, Briuseliui ir Kijevui.

„Svarbu greitai pasiekti regimų pokyčių gyventojams“, – rašo F.W.Steinmeieris.

Pagal Rusijos, Ukrainos, JAV ir ES Ženevoje pasirašytą susitarimą reikalaujama, kad ginklus turėtų sudėti neteisėtos ginkluotos grupuotės, tarp jų prorusiški sukilėliai, užėmę apie 12 vyriausybinių pastatų rytiniame Ukrainos regione, kur daugumą gyventojų sudaro rusakalbiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius