-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos ekonomikos gelbėjimo planas: 50 mlrd. eurų

Koalicinė Vokietijos valdžia susitarė dėl ekonomikos atgaivinimo paketo, kurio vertė – apytiksliai 50 mlrd. eurų, pranešė šalies Vyriausybės atstovai.
Eurai
Eurai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 2 Ekonomika Vokietija

Daugiau informacijos, kokiais būdais Vokietija ketina gaivinti savo ekonomiką, ketinama paskelbti vėliau. Pranešama, kad tarp iniciatyvų, kurių Vokietija ketina imtis – investicijos į šalies geležinkelius, kelius ir mokyklas, taip pat kai kurių mokesčių mažinimas. Teigiama, kad šalis pasiekė didžiausią recesiją nuo Antrojo pasaulinio karo.

23 mlrd. eurų planas, kurį Vokietijos valdžia patvirtino praėjusį mėnesį, buvo išjuoktas kaip pernelyg atsargus. Per antrą bandymą suteikti daugiau gyvybės didžiausiai Europos ekonomikai šalies kanclerės Angelos Merkel administracija žengė dar vieną didelį žingsnį. Tikimasi, kad visa detali naujojo plano informacija bus paskelbta antradienį.

„Tai planas, padėsiantis mums įveikti finansinę krizę ir išsaugoti žmonių darbus“, – sakė šalies atstovas Volkeris Kauderis.

Mažinami mokesčiai

Naujasis dvejų metų ekonomikos atgaivinimo planas numato investicijas į įvairius infrastruktūros projektus, kurių vertė – 18 mlrd. eurų. BBC praneša, kad minėtame plane taip pat numatyta: 2500 mlrd. eurų vertės programa, skirta Vokietijos įmonėms, kurioms gresia bankrotas dėl galimybės gauti paskolą neturėjimo; kai kurių mokesčių sumažinimai.

Vis dėlto, pasak BBC korespondento Berlyne Steve Rosenbergo, vien naujasis ekonomikos gelbėjimo planas neišspręs svarbiausios problemos, su kuria šiuo metu susiduria Vokietija: kritusios šalies eksporto paklausos. Dėl pasaulinio ekonomikos smukimo, kitos valstybės sumažino savo importo iš Vokietijos mastus, o šios šalies ekonomika ypač priklauso nuo eksporto. Praėjusių metų lapkritį šalies eksporto mastai buvo mažiausi nuo pat 1990 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius