Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos kanclerė Angela Merkel tikisi stabilios partnerystės su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį sakė tikinti, kad įmanoma stabili partnerystė su išrinktuoju socialistu Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u, nors anksčiau ji palaikė jo varžovą Nicolas Sarkozy.
Angela Merkel
Angela Merkel / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atsakydama į žurnalistų klausimą apie būsimus santykius su naujuoju Prancūzijos vadovu, konservatyvių pažiūrų lyderė pareiškė: „Taip, manau, kad galiu (palaikyti stabilią partnerystę), nes žinome, kad geri Prancūzijos ir Vokietijos santykiai tiesiog yra labai svarbūs abiem šalims.“

Šis kanclerės atsakymas buvo pateiktas per savaitinį vaizdo įrašą, kurį A.Merkel biuras paskelbė prieš abiejų lyderių susitikimą ateinantį antradienį.

F.Hollande'as, kuris buvo išrinktas gegužės 6 dieną, atskris į Berlyną tą pačią dieną po savo prisaikdinimo, kai paskirs savo premjerą.

Tikimasi, kad abu lyderiai aptars euro zonos skolų krizę ir dvišalius santykius, sakė Vokietijos valstybės kanceliarijos atstovas.

A.Merkel atstovas penktadienį sakė, kad ji „yra įsitikinusi, jog tradiciškai glaudus bendradarbiavimas su Prancūzija bus jųdviejų darbo kartu Europoje pamatas – siekiant užtikrinti ilgalaikį klestėjimą, taiką ir demokratiją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius