-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos oro uostus kausto saugumo darbuotojų streikas

Daugumoje Vokietijos oro uostų pirmadienį prasidėjo įspėjamasis streikas, kurį paskelbė saugumo darbuotojai. Kaip praneša profesinės sąjungos, daugelyje oro uostų stringa eismas, informuoja welt.de.
Frankfurto oro uostas
Frankfurto oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugelyje oro uosto saugumo darbuotojai pirmadienį nedirba. 4 val. ryto streikai prasidėjo Diuseldorfo, Kelno-Bonos, Štutgarto, Badeno-Karlsruės oro uostuose. 5 ryto prisijungė Brėmeno, Hanoverio ir Berlyno „Schonenfeld“ oro uostai, dar vėliau – Berlyno „Tegel“, kolegos iš Frankfurto Maino bei Hamburgo.

Saugumo darbuotojai dirbti neketina iki pietų. Profesinės sąjungos „Verdi“ derybininkas Andreas Sander teigia, kad į streiką įsitraukė apie tūkstantis darbuotojų.

Didžiausiame Vokietijoje Frankfurto oro uoste nesklandumų dėl streiko, pasak oro uosto operatorių, stipriai nesijaučia. Kaip 15min.lt jau pranešė, čia pirmadienio ryte keblumų vis dar kėlė žiemiškos oro sąlygos. Nesklandumų šiame oro dėl streiko kilo JAV oro linijoms. Jų skrydžiai nėra stebimi ir saugomi, nevykdoma keleivių apklausa. Paprastai darbuotojai stebi JAV lėktuvus, juos apieško, atlieka JAV lėktuvų keleivių apklausas. 

Hamburgo oro uosto atstovė teigė, kad keleiviams reikia ilgiau nei įprastai palaukti eilėje. Lėktuvai kyla vėluodami, tačiau atšauktų skrydžių kol kas nėra. Tiesa, kai kurie skrydžiai anuliuoti dėl Vokietijoje vyraujančių prastų oro sąlygų.

Iš Berlyno „Tegel“ oro uosto pirmadienį nepakilo vienuolika lėktuvų. Ar nesklandumai kilo dėl streiko, ar dėl sniego, kol kas neaišku. Dar sekmadienį Berlyno oro uostuose dėl sniego ir ledo lėktuvai vėlavo pakilti, jie užtruko po pusvalandį arba valandą. 

Kelno/Bonos oro uostų atstovas teigė, kad pirmadienio rytą veikė tik vienas kontrolės postas. Streikas paveikė kelis skrydžius. 

Diuseldorfe saugumo darbuotojai ketina streikuoti iki 10 val. ryto. 

Daugumoje oro uostų žmonėms ilgiau nei įprastai reikia laukti priduodant ir pasiimant bagažą, praeinant kontrolės punktus. 

Streikais profsąjungos siekia „vienodų ir teisingų darbo sąlygų“ Vokietijos oro uostuose. Pagrindinis ginčo objektas – užmokesčio tarifo dydis, terminuotos darbo sutartys bei apmokymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius