-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos teismas leido „Naktiniams vilkams“ įvažiuoti į šalį

Berlyno administracinis teismas atmetė šalies policijos sprendimą neįleisti Kremlių remiančių rusų baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ nariams įvažiuoti į šalį. Tai skelbiama šios institucijos pranešime, kurį cituoja lenta.ru.
„Naktiniai vilkai“ pakeliui į Bratislavą
„Naktiniai vilkai“ pakeliui į Bratislavą / nightwolves-ru.livejournal.com nuotr.
Temos: 1 Vokietija

Du rusai bandė balandžio 30 dieną įvažiuoti į Vokietiją, tačiau jiems nebuvo leista įvykti į šalį. Abu baikeriai grįžo į Rusiją. Jie turėjo Šengeno vizas, kurias išdavė Italija. 

Teismas skelbia, kad pagal Šengeno vizos taisykles, šios vizos turėtojai negali būti įleisti į valstybę tik tuo atveju, jeigu kelia grėsmę saugumui, visuomeninei tvarkai arba vienos iš Europos Sąjungos šalių tarptautiniams santykiams. Teismas nusprendė, kad šiuo atveju tokios grėsmės nekilo. 

Teismas nusprendė, kad šiuo atveju tokios grėsmės nekilo

„Naktiniai vilkai“ ketino įveikti 6 tūkst. km trasa Maskva-Berlynas II pasaulinio karo pabaigos 70-ųjų metinių proga. Berlyną jie tikėjosi pasiekti gegužės 9 dieną. Kadangi nei Lietuva, nei Lenkija jų neįsileido, baikeriai nusprendė keliauti aplinkiniais keliais. Gegužės 3-iąją jie skelbė Vokietiją pasiekę iš Austrijos. 

Keliems baikeriams vizos buvo anuliuotos, jie buvo deportuoti. Po tokio sprendimo 

„Naktiniai vilkai“ paskelbė esą nusiteikę bylinėtis Vokietijos teisme su Angelos Merkel Vyriausybe. Anot klubo lyderio Aleksandro Zaldostanovo, „Naktiniai vilkai“ yra motociklininkų klubas, o ne uždrausta ekstremistinė organizacija. „Vokietijos vyriausybės veiksmai, kai pirma vizos buvo išduotos, po to anuliuotos, yra neteisėti“, – piktinosi baikeris. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius