-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyras parsinešė nuodingą gyvatę namo parodyti vaikams, bet atsidūrė ligoninėje

Žygio metu gyvatę radęs vyras ją parsinešė namo parodyti savo vaikams, tačiau po įkandimo buvo skubiai nugabentas į ligoninę.
Plačiakaktė gyvatė
Plačiakaktė gyvatė / Wikipedia
Temos: 2 Australija Gyvatė

Tėvas iš Naujojo Pietų Velso (Australija) manė, kad tai buvo nenuodingas deimantinis pitonas, tačiau skaudžiai apsiriko, nes gyvatė netrukus jam įgėlė.

Jis vis tiek parsinešė gyvatę namo, manydamas, kad įgėlimas nepavojingas.

Tačiau vyras suprato, kad ne viskas gerai, kai pradėjo smarkiai vemti, o jo ranka stipriai sutino, todėl skubiai kreipėsi į ligoninę.

Bowral ligoninės slaugytoja susisiekė su gyvatės ekspertu Ray McGibbonu, kuriam atsiuntė gyvūno nuotrauką.

Šis iš karto nustatė, kad tai plačiakaktė gyvatė, kuri į kraują įšvirkščia neurotoksinų, galinčių sukelti neįgalumą, o kai kuriais atvejais ir mirtį.

„Keliautojui labai pasisekė, kad jis išsigelbėjo po įgėlimo ir apsinuodijimo [nesuteikus] pirmosios pagalbos, – sakė jis. – Tai galėjo baigtis daug blogiau nei baigėsi. Visų rūšių plačiakakčių gyvačių įgėlimai potencialiai gali sukelti mirtį.“

R.McGibbonas sakė, kad vyras ligoninėje buvo laikomas šešias valandas, o paskui buvo išsiųstas namo atsigauti.

Ekspertas, kuris vadovauja South Highlands gyvačių gaudytojų tarnybai, sakė, kad jis paėmė roplį ir po kelių dienų grąžino jį į jo buveinę.

Jis teigė, kad keliautojas „džiaugėsi, kad gali pasidalyti šia istorija švietimo tikslais, ir tikisi, kad žmonės į tai atsižvelgs ir nedarys tų pačių klaidų kaip jis“.

„Todėl prašome, jei pamatysite gyvatę ar bet kokį kitą roplį laukinėje gamtoje, grožėkitės juo jo gyvenamojoje aplinkoje. Nufotografuokite arba nufilmuokite ir prašome NEBANDYTI jos gaudyti ar pasiimti namo“, – teigė jis savo „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius