Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žemės drebėjimo aukų skaičius Kinijoje pasiekė beveik 400

Gelbėtojai tęsia darbus pietvakarių Kinijos Junanio provincijoje, Longtušano kaime, kurį šeštadienį supurtė 6,5 balo žemės drebėjimas. Smarkios liūtys ir žemės nuošliaužos apsunkina gelbėtojų pastangas iš griūvėsių ištraukti žuvusiųjų kūnus, rašo naujienų svetainė time.com. Žemės drebėjimo aukų skaičius pasiekė 398.
Gelbėjimo darbai Junanio provincijoje
Gelbėjimo darbai Junanio provincijoje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Be to, žemės drebėjimo metu buvo sužeistas 1801 žmogus. Po itin smarkaus šeštadienio drebėjimo regione buvo juntami ir pakartotiniai požėminiai smūgiai, iš kurių stipriausias siekė 4,9 balo.

Žemės drebėjimo metu taip pat buvo sunaikinta apie 80 tūkstančių namų, dar apie 124 tūkstančiai buvo smarkiai apgadinti. Be to, iš karto po šios stichinės nelaimės iš regiono buvo evakuota apie 230 tūkstančių gyventojų.

Po žemės drebėjimo netoli Hongšijano hidroelektrinės susiformavo ežeras, kurio vandens lygis per valandą pakyla vienu metru. Galimas potvynis kelią grėsmę aplinkiniams namams ir verčia tęsti gyventojų evakuaciją.

Pranešama, kad situacija visame Longtušano kaime itin sunki. Žmonės neturi pakankamai maisto, geriamojo vandens, nutrauktas elektros energijos tiekimas.

Junanio provincijoje žemės drebėjimai yra itin dažni. 2012 m. jų metu iš viso žuvo 81 asmuo, daugiau negu 800 buvo sužeista. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius