Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės drebėjimo Japonijoje aukų skaičius viršijo 200

Pirmąją Naujųjų metų dieną Japonijoje įvykusio žemės drebėjimo aukų skaičius antradienį pasiekė 202, rodo atnaujinti vyriausybės duomenys.
STR / AFP
STR / AFP

Per žemės drebėjimą buvo sužeisti dar 565 žmonės.

Išikavos prefektūros vyriausybės duomenimis, žmonių, laikomų dingusiais be žinios, skaičius sumažėjo nuo 120 iki 102.

Tuo metu, kai šeimos šventė Naujuosius metus, 7,5 balo žemės drebėjimas sulygino su žeme daug pastatų, sukėlė gaisrų ir išvedė iš rikiuotės infrastruktūrą Noto pusiasalyje pagrindinėje Japonijos Honšiū saloje.

Praėjus aštuonioms dienoms tūkstančiai gelbėtojų antradienį, esant prastoms oro sąlygoms ir užblokuotiems keliams, valė nuolaužas ir stengėsi pasiekti beveik 3 500 žmonių, vis dar įstrigusių atkirstose bendruomenėse. Gelbėtojų darbą apsunkina po žemės drebėjimo iškritęs gausus sniegas.

Pirmadienį žmonių, kurie laikomi dingusiais be žinios, skaičius buvo smarkiai padidintas – nuo 103 iki 323. Dauguma naujai į sąrašą įtrauktų žmonių buvo iš Vadžimos – vienos labiausiai nukentėjusių vietovių.

Tačiau vėliau daugelis šeimų pranešė, kad joms pavyko įsitikinti sąraše esančių asmenų saugumu, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė Išikavos pareigūnas Hayato Yachi (Hajatas Jačis). 

Pirmadienį beveik 30 tūkst. žmonių buvo prisiglaudę 400 laikinų valstybinių prieglaudų, o dalis jų negauna pakankamai maisto, vandens ir šildymo. Beveik 60 tūkst. namų ūkių neturi vandens, o 15,6 tūkst. – elektros energijos.

Kelių būklę pablogino kelias dienas trukusios liūtys, iš dalies nulėmusios apie 1 000 nuošliaužų.

Antradienį įvykusiame vyriausybės kasdieniame nelaimės padarinių likvidavimo posėdyje šalies ministras pirmininkas Fumio Kishida (Fumijas Kišida) nurodė ministrams „stengtis išspręsti [bendruomenių] izoliacijos problemą ir tęsti atkaklią gelbėjimo veiklą“.

F. Kishida taip pat paragino vykdyti antrinę evakuaciją į regionus už drebėjimo paveiktos zonos ribų, žurnalistams sakė vyriausiasis vyriausybės atstovas Yoshimasa Hayashi (Jošimasa Hajašis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius