Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zimbabvės lyderis: choleros nebėra

Jungtinėms Tautoms įspėjus, kad choleros epidemijos mastai Zimbabvėje didėja, šalies prezidentas Robertas Mugabe pareiškė, esą jo šalyje mirtina epidemija nebeegzistuoja.
Protestai
Protestai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Zimbabvė Cholera

„Džiaugiuosi kitų mums teikiama pagalba ir tuo, kad pavyko sustabdyti choleros plitimą“, – sakė R.Mugabe savo kalboje. Minėta epidemija jau nusinešė beveik 800 Zimbabvės gyventojų gyvybes.

Šalies prezidentas taip pat tikino, esą Vakarų valstybės nori pasinaudoti cholera kaip pretekstu įsiveržti į šalį ir nuversti jį nuo posto. „Cholera daugiau nebeegzistuoja“, – sakė R.Mugabe.

Zimbabvės prezidentas per televiziją į tautą kreipėsi po to, kai Pietų Afrikos pareigūnai išreiškė nuogąstavimus, kad cholera plinta ir už Zimbabvės ribų. Savo kalboje R.Mugabe apkaltino buvusią kolonijinę galią Didžiąją Britaniją, taip pat Prancūzijos prezidentą Nicolas Sarkozy ir JAV prezidentą George W. Bushą, kurie šios savaitės pradžioje paragino 84 metų Zimbabvės lyderį atsistatydinti.

„Dėl choleros p. Brownas, p. Sarkozy ir p. Bushas nori karinės intervencijos, – tikino R.Mugabe. – Kadangi choleros nebėra , nebėra ir priežasties karui“.

Netrukus po Zimbabvės vadovo kalbos, JT paskelbė, kad mirusiųjų nuo choleros jau yra 783 ir kad 16 tūkst. 403 žmonės šia mirtina infekcija užsikrėtė. Pasaulio sveikatos organizacija įspėjo, kad jei mirtina epidemija nebus sustabdyta, ja užsikrės apie 60 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius