-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: Andersas Breivikas, nužudęs 77 žmones, ginkluotę pirko internetiniame aukcione „eBay“

Ruošdamasis visą pasaulį sukrėtusioms žudynėms Andersas Behringas Breivikas ginkluotę pirko ir iš britų pardavėjų.
Stebuklingai išsigelbėjęs Eivindas Thoresenas gydosi ligoninėje
Stebuklingai išsigelbėjęs Eivindas Thoresenas gydosi ligoninėje. / „Scanpix“ nuotr.

Specialią aprangą, medžiagą kulkoms ir sprogmenims A.Breivikas pirko ne tik Lenkijoje. „Sunday Telegraph“ praplėtė teroristo tiekėjų geografiją.

Leidinio teigimu, A.Breivikas, nužudęs 77 žmones, priemonių savo juodiems darbams įsigijo per internetinį aukcioną „eBay“.

Laikraštis ištyrė daugybę aukciono „eBay“ sandorių, sudarytų per pastaruosius 7 mėnesius. Žurnalistai gavo medžiagos, įrodančios, kad A.Breivikas tik už kelis JAV dolerius nusipirko pagrindinį savo „pragaro mašinos“ komponentą. Pardavėjo vardas ir medžiagos pavadinimas neįvardijami.

Taip pat likusi neįvardyta britų kompanija aprūpino A.Breiviką įranga, skirta kulkoms su užnuodytu užtaisu gaminti. Ar specialiosios tarnybos sugebės išsiaiškinti naują bandymą pasigaminti bombą

O britas, gyvenantis JAV, pardavė teroristui specialų kostiumą HazMat (kariuomenės naudojamas apsauginis apdaras, dėvimas gesinant gaisrus ar dirbant su toksinėmis medžiagomis). Vilkėdamas šį kostiumą A.Breivikas ir pasigamino bombą, sukonstruotą azoto trąšų pagrindu.

Ne paslaptis, kad „eBay“ sandorius seka britų kontražvalgyba MI5. Todėl savaitraštis kelia klausimą: ar specialiosios tarnybos sugebės išsiaiškinti naują bandymą pasigaminti bombą, jei A.Breiviko pasekėjas taip pat bandytų įsigyti sprogmenų internete?

Visa informacija apie Norvegijos tragediją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius