Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žiniasklaida: Izraelio kariai okupuotame Vakarų Krante nukovė du palestiniečius 

Izraelio pajėgos ankstų penktadienio rytą okupuotame Vakarų Krante nukovė du palestiniečius, pranešė palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“, tačiau kariuomenė teigė likvidavusi du kovotojus, įskaitant „Hamas“ narį.
Raneen Sawafta / REUTERS
Raneen Sawafta / REUTERS

Vienas vyras žuvo, kai Izraelio kariai apšaudė jo automobilį Tubase, pranešė „Wafa“.

Dar vieną palestinietį Izraelio kariai nukovė per reidą al Faros pabėgėlių stovykloje netoli Tubaso, pranešė agentūra.

Izraelio kariuomenė, su kuria susisiekė naujienų agentūra AFP, pranešė, kad jos pajėgos nukovė Mohammadą Omarą Draghmehą (Mohamadą Omarą Draghmehą), ir apibūdino jį kaip pagrindinę figūrą planuojant „Hamas“ išpuolius.

„Kovos su terorizmu operacijos metu teroristas šovė į saugumo pajėgas, kurios atsakė ugnimi ir jį likvidavo“, – nurodė kariuomenė ir pridūrė, kad jo automobilyje kariai rado ginklų.

Kariuomenė pranešė, kad Tubaso teritorijoje esantys kariai taip pat buvo atakuojami ir atsakė ugnimi. Vienas kovotojas žuvo, o du ieškomi įtariamieji buvo sulaikyti.

Tubaso apylinkės okupuoto Vakarų Kranto šiaurėje yra palestiniečių ginkluotų grupuočių tvirtovė ir dažnas Izraelio taikinys.

Nuo spalio 7-osios, kai po precedento neturinčio „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį Gazos Ruože prasidėjo karas, okupuotame Vakarų Krante padaugėjo smurto atvejų.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo spalio 7-osios okupuotame Vakarų Krante Izraelio pajėgos arba naujakuriai nužudė mažiausiai 461 palestinietį.

Kruviniausias visų laikų karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai spalio 7-ąją „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį, per kurį Izraelyje žuvo apie 1 170 izraeliečių ir užsieniečių, daugiausia civilių, rodo AFP kaupiami duomenys, paremti oficialiais Izraelio skaičiais.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra 129, įskaitant 34 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo 33 634 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius