-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalistas Ridas Jasiulionis: Maidano aktyvistai išsiskirstyti nežada

Šiuo metu Kijeve esantis „Žinių radijo“ žurnalistas Ridas Jasiulionis pirmadienį pranešė, kad situacija Maidane rami, žmonių aikštėje nėra daug. Visgi, jo tikinimu, aktyvistai nežada apleisti aikštės, nes esą tikrai ne visi jų keliami reikalavimai yra įgyvendinti.
Kijevo Nepriklausomybės aikštėje
Kijevo Nepriklausomybės aikštėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Maidanas dabar ramus. Ką tik tradiciškai čia nuskambėjo Ukrainos himnas ir maldos. Vienas iš Maidano aktyvistų paskelbė, kad atėjo laikas sutvarkyti elektros generatorių, todėl greitai bus nutraukta filmų transliacija, iš naujo perkraus generatorių arba bus atvežtas naujas. Jie sakė: „Mums jo reikia tam, kad Maidanas toliau gyvuotų ir funkcionuotų“, – pasakojo žurnalistas.

Jis sakė, kad, nors žmonių aikštėje nėra daug, Maidano miestelio gyvenimas verda. „Ką tik buvo paskelbta, kad savanoriai turi vykti į virtuvę ir šie patraukė vykdyti eilinės stovyklos, kuri čia jau 3 mėnesius. Gyvenimas Maidane tęsiasi, bet jis nebe toks, koks buvo prieš dvi ar tris dienas“, – laidoje „Ryto espresso“ sakė R.Jasiulionis.

Gyvenimas Maidane tęsiasi, bet jis nebe toks, koks buvo prieš dvi ar tris dienas.

Žurnalisto teigimu, nepaisant to, kad prezidentas Viktoras Janukovyčius nušalintas nuo pareigų, jau suplanuoti išankstiniai prezidento rinkimai, kurie vyks gegužės 25-ąją, ir iš kalėjimo paleista Julija Tymošenko, Maidane esantys aktyvistai išsiskirstyti nežada. Ukrainiečiai nori priklausyti Vakarų civilizacijai, nebebūti Rusijos „kolonija“.

„Tam reikia pirmalaikių Rados rinkimų“, – patikino „Žinių radijo“ žurnalistas R.Žurnalistas.

Pasak žurnalisto, Maidano aktyvistai skelbia, kad būtent jie kontroliuoja situaciją šalyje.

„Tai pasireiškia tokiais įdomiais dalykais, pavyzdžiui, bendros Maidano apsaugos ir Vidaus reikalų ministerijos struktūrų komandos, kurios patruliuoja ir gatvėse, ir reguliuoja eismą“, – teigė R.Jasiulionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius