-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gitanas Nausėda: naujoji valdžia persistengė niūriomis spalvomis vaizduoti situaciją

Niūros naujosios valdžios kalbos apie šalies ūkio būklę situaciją dar labiau pablogino, o planuojamas drastiškas mokesčių padidinimas gali tapti sunkiai pakeliamas ir verslui, ir socialiai jautriems visuomenės sluoksniams, tikina SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.
Finansų analitikas Gitanas Nausėda treęiadienį susitiks su NATO parlamentarais.
Finansų analitikas Gitanas Nausėda perspėja nesutirštinti spalvų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pokalbyje su „Lietuvos ryto“ korespondentu G.Nausėda pareiškė, kad rinkimus laimėjusios partijos persistengė niūriomis spalvomis vaizduodamos joms tekusį palikimą.

„Tai išgąsdino ne tik šalies žmones, bet ir užsienio kreditorius, kurie galėtų finansuoti augantį mūsų biudžeto deficitą. Net sulaukėme susirūpinusių užsienio kreditorių klausimų, ar Lietuva jau nebankrutuoja“, – perspėja G.Nausėda.

Antikrizinė programa tampa sunkiai pakeliama ir socialiai jautriems visuomenės sluoksniams, ir verslui, – perspėjo G.Nausėda.Tiesa, jis pažymi, kad vis dėlto išvados buvo padarytos. „Pastebėjau, kad būsimojo premjero Andriaus Kubiliaus retorika keičiasi – jis ėmė kalbėti dalykiškiau. Tai teikia vilčių, kad bus mažiau juodų spalvų apibūdinant padėtį ir labiau susitelkta ieškant geriausių būdų, kaip atremti krizės iššūkius“, – cituoja SEB banko prezidento patarėją „Lietuvos rytas“.

G.Nausėda pažymi, kad sutirštinti spalvas tikrai neprotinga: „Tai mažina žmonių lūkesčius ir jie diržą gali susiveržti viena kita padala labiau nei reikėtų“.

„Man kelia nerimą tai, kad antikrizinių priemonių plane vietoj anksčiau planuoto 19 proc. tarifo jau kalbama apie 20 proc. pridėtinės vertės, gyventojų pajamų ir pelno mokesčius. Antikrizinė programa tampa sunkiai pakeliama ir socialiai jautriems visuomenės sluoksniams, ir verslui“, – perspėjo G.Nausėda.

Jis pastebi, kad mokesčių šoko terapija gali sukelti bankrotų griūtį, ir priduria, kad kai kuriais atvejais galima taikyti ir laipsnišką mokesčių didinimo principą. „Kuriantiems antikrizinio plano mechanizmą politikams būtina susitikti su interesų grupėmis ir įsiklausyti į jų siūlymus“, – sakė finansų specialistas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius