-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiemet bus nuspręsta, kada Lietuvoje išjungiama analoginė televizija

Susisiekimo ministerija svarsto keturis analoginės televizijos išjungimo variantus. Kurį pasirinkti, ketinama apsispręsti dar šiemet, rašo „Verslo žinios“.
Televizorius
Televizorius / Photos.com nuotr.

Pirmasis – išjungti analoginę televiziją 2012 metų spalį vienu metu visoje šalyje. Antrasis – išjungti analoginę ir pereiti prie skaitmeninės televizijos laipsniškai, atskirais regionais, pradedant ne anksčiau kaip 2011–ųjų pradžioje.

„Trečiasis variantas, kuris, mano nuomone, yra idealiausias, tai jau 2010 ar 2011 metus pradėti trumpinti analoginių transliacijų trukmę. Tarkim, vieną mėnesį sutrumpinti jas valanda, kitą mėnesį jau dviem ir taip toliau. Šitaip būtų duotas signalas visuomenei, kad perėjimas “prie skaičiaus„ jau vyksta ir žmonės butų pamažu rengiami, kad analoginės transliacijos bus išjungtos visiškai“, – sakė Susisiekimo ministerijos Informacinių ir ryšių technologijų departamento direktoriaus pavaduotojas Vidas Ramanavičius.

Ketvirtas variantas – visiškai išjungti analoginę televiziją vieneriais metais anksčiau nei numatyta – 2011 metų spalį.

„Tai aktualu ir televizijoms, kurios dabar turi už televizijos programų siuntimą mokėti du kartus: tiek už analoginį programų siuntimą, tiek už skaitmeninį. Perėjimas “prie skaičiaus„ leistų televizijoms sunkmečiu sutaupyti“, – sakė V.Ramanavičius.

Tačiau, televizijų nuomone, net ir 2012 metais pereiti „prie skaičiaus“ Lietuvai gali būti per anksti, jei bent 90 proc. žiūrovų nebus spėta aprūpinti skaitmeninei televizijai matyti reikalinga įranga. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius