Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aktyvus ir sveikas laisvalaikis – šeimos kviečiamos į „Šeimų klubą“

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras vykdo programą „Šeimų klubas“, kurios tikslas – stiprinti šeimos narių sveikatą ir skatinti aktyviai bei sveikai leisti laiką drauge. Programa apima aktyvios fizinės, meninės ir kulinarinės veiklos, kurias Biuras šeimoms suteikia nemokamai. Kviečiame dalyvauti ir praturtinti savo šeimos laisvalaikį, taip stiprinant savo šeimos dvasinę bei fizinę sveikatą.
Tėtis ir vaikas
Tėtis ir vaikas / Vida Press nuotr.

Dviračių žygis

Vilniaus visuomenės sveikatos klubas organizuoja šeimų dviračių žygį, prie kurio prisijungti kviečia visus, norinčius smagiai praleisti laisvą laiką gamtoje.

Rugsėjo 17 d. 11:00 val. visi susitinka Katedros aikštėje. „Šeimų klubo“ dviračių žygio dalyviai mins pro Valakampius, Belmontą, grožėsis Karoliniškių kraštovaizdžiu, pasieksi Salotės ežerą Pilaitėje ir grįš atgal. Maršruto ilgis apie 20–25 km.

Taip pat Vilniaus visuomenės sveikatos biuras organizuojas ir kitas šeimų veiklas, prie kurių kviečia prisijungti visus norinčius:

Dailės terapijos užsiėmimas – rugsėjo 24 d. (šeštadienį), 11 val.

Dailės terapija yra laisvas ir spontaniškas dalyvavimas kūrybos procese. Užsiėmimų metu bus lavinami pojūčiai: ne tik klausytis, bet ir išgirsti, ne tik žiūrėti, bet ir išvysti. Lavinami gebėjimai: smalsumas ir pažinimas – vaikai kartu su savo tėveliais, tyrinėdami ir eksperimentuodami, atranda pasaulį, suvokia gamtos ir žmogaus kūrybos grožį.

Užsiėmimo trukmė – 1 val. Užsiėmime gali dalyvauti tėvai ir vaikai nuo 3 metų. Jeigu norite dalyvauti su jaunesniu vaiku, užsiėmime turi dalyvauti du suaugusieji. Užsiėmimus veda edukologė, dailės didaktikos specialistė Dainora Skrabulienė.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl būtina išankstinė registracija. Registruotis prašome, paspaudus šią nuorodą.

Užsiėmimas vyks Vilniaus visuomenės sveikatos biure, adresu Polocko g. 12, Vilnius.

Paskaita „Prieraišumas – auklėjimo pagrindas“ – rugsėjo 26 d., 18 val.

Kai augini kūdikius ir mažylius, saugaus prieraišumo formavimo įrankiai labai paprasti ir dažniausiai fiziniai - laiku pamaitinti, panešioti, pamyluoti, padėti užmigti. Vaikui augant savo fiziniais poreikiais iš dalies vaikas ima pasirūpinti pats - išmoksta pavalgyti, pasiimti maisto, užmigti ir išmiegoti visą naktį, fizinį pamylavimą (kurio vis dar reikia) pamažu keičia emocinio kontakto poreikis. Stiprų emocinį ryšį auginti ir išlaikyti yra kur kas sunkiau. Šio ryšio buvimas suteikia nuostabias galias auklėjimui. Taigi paskaitoje kalbėsime:

  • kokių galių tėvams suteikia prieraišumas ir ko netenkama, kai netenkama šių galių;
  • kaip tėvai praranda prieraišumo jiems suteikiamas galias;
  • kuo pakeičiamas prieraišumas tėvams ir kodėl tai nebūtinai yra geriausia vaikui;
  • kokiais būdais galima padėti vaikui išlaikyti saugų prieraišumą su tėvais, kaip jo neprarasti ir kaip atgauti prarastąjį vaiko prieraišumą tėvams;
  • kaip atsilaikyti prieš draugų įtaką ir kaip tą įtaką susilpninti.

Paskaita skirta įvairaus amžiaus vaikų tėvams, pradedant kūdikiais ir baigiant beveik suaugusiais paaugliais. Kuo anksčiau pradėsite, tuo bus lengviau, tačiau kad ir kokio amžiaus vaikus auginate, dar galite juos susigrąžinti!

Paskaitos trukmė – 1 val.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl būtina išankstinė registracija. Registruotis prašome, paspaudus šią nuorodą.

Paskaita vyks Vilniaus visuomenės sveikatos biure, adresu Polocko g. 12, Vilnius.

„Šeimų klubo“ organizatorius – Vilniaus visuomenės sveikatos biuras.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuro naujienas rasite ir „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius