Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Alergijos specialistai Kaune ieškos atsakymų kodėl daugėja alergiškų žmonių

Šiandien alergija suprantama kaip padidėjusi organizmo reakcija į aplinką – žiedadulkes, namų dulkių, katės, šuns, maisto baltymus. Alergija – tai būklė kuri veda link alerginės ligos pasireiškimo įvairiu gyvenimo laikotarpiu.
Šienligė
Šienligė / 123rf.com nuotr.

Mokslininkai dar negali tiksliai pasakyti, kodėl daugėja alergiškų žmonių. Teigiama, kad taip gali būti dėl pernelyg švarios gyvenamosios aplinkos, oro taršos, dažno antibiotikų vartojimo, virusinių infekcijų. Kintantis žmonių mitybos racionas, nauji maisto alergenai, konservantai bėgant laikui galėjo išbalansuoti žarnyno mikroflorą ir paskatinti alergijas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jūratė Staikūnienė
E.Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jūratė Staikūnienė

„Visos šios priežastys lemia tai, kad kai kurie žmonės itin jautriai reaguoja į aplinką, alergiškų žmonių skaičius šiandien pasiekė epidemijos lygį“, – teigia Lietuvos Alergologų ir klinikinių imunologų draugijos prezidentė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Pulmonologijos ir imunologijos klinikos docentė Jūratė Staikūnienė.

Šiandien turėtume sakyti, kad žmogus ne serga, o gyvena su alergine liga. Alerginė sloga, astma, ašarojančios ir perštinčios akys, odos bėrimai, sutrikęs virškinimas. Tai alergijos požymiai, kurie pasireiškia įvairiu gyvenimo laikotarpiu ir tarpusavyje keičiasi. Labai svarbu ne tik atpažinti tuos žmones, kurie kenčia nuo alergijos, bet ir pritaikyti alergijos gydymą, kuris sugrąžintų juos į normalų gyvenimą.

Šias problemas gruodžio 3 d. Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre aptars Lietuvos ir Slovakijos alergijos specialistai , kurie kviečia prisijungti įvairių specialybių gydytojus, būsimuosius gydytojus į konferenciją „Alergologijos ir imunologijos žiema 2015“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius