-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvybes gelbės ir Vilniaus savivaldybėje: įrengs defibriliatorių

Vilniaus savivaldybėje po savaitės bus įrengtas defibriliatorius, o keli žmonės apmokyti, kaip juo naudotis, jeigu iškiltų būtinybė kam nors gelbėti gyvybę. Apie tai, kad toks prietaisas yra savivaldybėje, informacijos sulauks ir aplink savivaldybę įsikūrusių įstaigų darbuotojai.
Defibriliatoriaus pristatymas
Defibriliatoriaus pristatymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo gruodžio 8 dienos Vilniaus savivaldybė turės defibriliatorių – kadangi čia renkasi išties nemažai žmonių, kartais jiems prireikia ir medicininės pagalbos.

Staigi kardialinė mirtis – viena dažniausiai pasitaikančių mirties priežasčių pasaulyje, kuri ištinka vieną žmogų iš tūkstančio. Tokiu atveju būtina kuo skubiau atstatyti širdies ritmą. Šiam tikslui ir reikalingas išorinis automatinis defibriliatorius.

Todėl Vilniaus savivaldybėje šis prietaisas bus, juo naudotis bus apmokyti du žmonės, iš kurių vienas visą laiką dirbs savivaldybės pastate. O ir pats prietaisas yra modernus, su labai aiškiomis instrukcijomis, kaip galima juo naudotis.

„Tikimės, gal, duok Dieve, jo nereikės, bet jeigu prireiktų – turėsime“, – apie tokio prietaiso būtinybę sakė Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, kartu su gydytoju kardiologu prof. Pranu Šerpyčiu rinkęs defibriliatoriui vietą savivaldybėje.

Defibriliatorių jau nuo 2013 metų turi Vilniaus oro uostas, šis prietaisas įrengtas bent penkiose viešose vietose Kaune.

Europos Sąjunga dar 2000 metais pateikė rekomendaciją viešose vietose, kuriose bent du trečdalius paros būna ne mažiau nei 200–250 žmonių, įrengti defibriliatorius. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Defibriliatoriaus pristatymas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Defibriliatoriaus pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius