Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno klinikinėje ligoninėje duris atvėrė naujasis vaikų priėmimo skyrius

Kauno klinikinėje ligoninėje pagalba vaikams jau teikiama naujose patalpose. Per metus su įvairiais negalavimais į Kauno klinikinės ligoninės Vaikų priėmimo ir skubios pagalbos skyrių atvyksta apie 7 tūkst. ligonių.
Kauno klinikinėje ligoninėje Vaikų priėmimo ir skubios pagalbos skyrius perkeltas į naujas patalpas
Kauno klinikinėje ligoninėje Vaikų priėmimo ir skubios pagalbos skyrius perkeltas į naujas patalpas / VšĮ Kauno klinikinės ligoninės nuotr.

Kauno klinikinės ligoninės Vaikų priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje yra trys apžiūros kabinetai, dvi stebėjimo palatos, echoskopijos ir procedūrų kabinetai. Skyrius aprūpintas baldais, sienos apipavidalintos spalvingais piešiniais, kabinetai irgi turi daug vaiko akiai mielų akcentų, rašoma ligoninės pranešime.

Visose palatose įrengti dušai, kriauklės, klozetai. Jose ligoniukai praleidžia nuo 4 iki 24 val., kol atliekami tyrimai, apžiūros ir nusprendžiama, kokį gydymą – ambulatorinį ar stacionarinį – skirti.

Kaip sakė Kauno klinikinės ligoninės Vaikų priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus vedėjas Darius Varaškevičius, ligoniai dabar gali būti saugūs dėl kitų infekcijų.

„Vaikai, kuriems įtariama žarnyno infekcija, priimami atskirai nuo tų, kurie atvyksta dėl kitų ligų. Į izoliuotą nuo kitų patalpų boksą su atskiru įėjimu vežami lakiųjų pavojingųjų infekcijų (meningokoko, vėjaraupių) simptomų turintys mažyliai. Taigi dabar skyrius padalytas į tris erdves“, – pasakojo vedėjas.

Anksčiau vaikai buvo priimami bendrose su suaugusiais patalpose. Įrengus atskirą Vaikų priėmimo ir skubios pagalbos skyrių daugiau vietos yra ir suaugusiems.

Į skyriaus įrengimą investuota apie 350 tūkst. eurų. Pasak Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus Gedimino Abeciūno, ligoninės Vaikų priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus perkėlimas į atskiras patalpas buvo viena svarbiausių ligoninės strateginių užduočių.

Per metus su įvairiais negalavimais į Kauno klinikinės ligoninės Vaikų priėmimo ir skubios pagalbos skyrių atvyksta apie 7 tūkst. ligonių, stacionarizuojama iki 4,5 tūkst. mažųjų pacientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius