-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medicinos sensacija subliūško: nuo ŽIV išgydytai mergaitei virusas sugrįžo

Maža mergaitė, kurios išgydymas nuo AIDS sukeliančio viruso praėjusiais metais tapo viltimi visiems, vėl turi ŽIV. Ketvirtadienį tai pranešė mergaitės gydytojai. Keturmetė iš Misisipės buvo pradėta gydyti anksčiau ir stipresniais vaistais nei įprasta – gydymas trijų rūšių vaistais prasidėjo praėjus vos 30 valandų nuo gimimo. To buvo imtasi kai tik buvo gautas patvirtinimas, kad mergaitė yra užsikrėtusi ŽIV. Jos motinai ŽIV diagnozuotas dar besilaukiančiai.
Apsaugokite savo ir artimųjų sveikatą
AIDS / ChiLam Ly, Flickr.com

Po 18 mėnesių gydymo mergaitės motina, nepaaiškinusi priežasčių, nutraukė gydymą. Kai įsikišus sveikatos apsaugos pareigūnams gydymas turėjo būti toliau tęsiamas, tyrimai parodė, kad mergaitės kraujyje nebeliko viruso. Rasti tik ŽIV pėdsakai, iš kurių, medikų teigimu, virusas neturėjo atsinaujinti.

Jos pasveikimo istorija tapo viena džiugiausių sensacijų medicinos pasaulyje praėjusiais metais. Todėl naujienos, kad mergaitei vėl atsinaujino virusas, tapo smūgiu medikams.

„Tai buvo tarsi smūgis į paširdžius, – nusivylusi sakė Misisipės medicinos centro gydytojas Hannah Gay. – Tai nežmoniškai nuliūdino – ir žvelgiant iš mokslinės pusės, nes mes turėjome daug vilčių, kad šis pasveikimas bus didesnių ir geresnių dalykų pradžia, tačiau pirmiausia – kaip žmones, nes vaikas dabar turės grįžti prie vaistų ir turės būti nuo jų priklausomas labai ilgai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius