-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meningokokas Vilniuje pasiglemžė keturmetės mergaitės gyvybę: kodėl niekas nieko nežinojo?

Sekmadienį Vilniaus Santariškių klinikose užgeso ketverių metų mergaitės gyvybė – ją pasiglemžė meningokokinė infekcija.
Ukrainos palaikymo akcija Kaune
Žvakutė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai, kad savaitgalį nuo meningokokinės infekcijos mirė mažametis vaikas, patvirtino ir Santariškių Vaikų ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Kazimieras Binkis. Daugiau detalių apie šį atvejį gydytojas atskleisti negalėjo.

Darželis ramina tėvus

Nuo meningokokinės infekcijos sekmadienį mirusi mergaitė buvo Vilniaus darželios-lopšelio „Žvangutis“ auklėtinė. Įstaigos vadovė tikino apie nelaimę sužinojusi tik pirmadienio popietę. Mergaitės mama, turinti dar tris vaikučius, grupės auklėtojai tik parašė žinutę, kad esanti savo dukros laidotuvėse.

Vilniaus Visuomenės sveikatos centro (VSC) Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė tikino, kad įstaiga nei darželiui, nei tėvams nepranešė, nes baimintis nėra ko.Į 15min kreipėsi ir sunerimę kitų darželio auklėtinių tėvai – kodėl jie nebuvo informuoti apie gręsiantį pavojų.

Anot G.Aleksienės, mergaitė paskutinį kartą darželyje lankėsi sausio 27 dieną, o susirgo vasario 7-ąją. Taigi inkubacinis periodas buvo praėjęs ir baimintis nėra ko. Įstaigos atstovai dar ketina susitikti su darželio auklėtinių tėvais ir jiems paaiškinti, kaip elgtis, bei nuraminti.

Dėl protrūkio baimintis nereiktų

Paklaustas, ar reikėtų nerimauti dėl meningokokinės infekcijos protrūkio, K.Binkis kol kas negalėjo atsakyti vienareikšmiškai.

„Galiu pasakyti, kad meningokokinė infekcija nėra retas susirgimas. Jos formų būna įvairių – lengva, vidutinė, sunki ir labai sunki su baisiomis pasekmėmis. Taigi per metus mūsų klinikose, aišku, priklausomai nuo metų, pastarųjų atvejų būna du ar trys. Svarbiausia yra tai, kada kreipiamasi į medikus“, – komentavo ligoninės direktoriaus pavaduotojas.

Pasak K.Binkio, dėl artimųjų nerimauti taip pat nereikėtų – profilaktika tokiais atvejais yra žinoma ir kontaktiniams asmenims leidžiami antibiotikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius