-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pacientų požiūris į korupciją: kas uždraus atsidėkoti gydytojui?

Panevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) surengė susitikimą su savo pacientų organizacijų atstovais. Susitikime pristatyta informacija, kokias korupcijos prevencijos priemones taiko ligonių kasos ir Panevėžio TLK veiklos zonos gydymo įstaigos, savo nuomonę pareiškė ir pacientai.
Medikai
Medikai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Administravimo skyriaus vedėja Asta Levickienė susitikimo dalyvius informavo, kad Panevėžio TLK analizavo, kokį poveikį turėjo ligonių kasos Panevėžio ir Utenos apskričių asmens sveikatos priežiūros įstaigoms (ASPĮ) pernai išdalyti plakatai antikorupcijos tema, lipdukai „Atsidėkokite gydytojui šypsena“, taip pat kokios priemonės kovojant su korupcija buvo ar yra taikomos ASPĮ. Atsakyti prašyta 103 valstybinių ir privačių gydymo įstaigų, atsakė 43.

Susitikimo dalyviai iš esmės pripažino, kad naudojamos priemonės yra tinkamos, reikalingos, jas buvo galima pradėti taikyti jau anksčiau. Vis dėlto kai kurių renginio dalyvių atsakymai buvo netikėti.

„Kas man uždraus atsidėkoti medikui, jei jis nuoširdžiai rūpinosi manimi, padarė netgi daugiau nei jam priklauso? Koks įstatymas? Visada pagal savo galimybes atsidėkosiu medikams ir esu kategoriškai prieš pranešimus Specialiųjų tyrimų tarnybai apie tokius atsidėkojimo atvejus“, – sakė vienas iš susitikimo dalyvių.

„Vieni gydytojai dirba tik tiek, kad dirbtų, kiti ieško kelių, kaip iš tikrųjų padėti žmogui“, – teigė kita renginio dalyvė, įsitikinusi, kad už nuoširdų darbą medikams reikia atsilyginti.

A.Levickienė pabrėžė, jog sumažinti korupcijos atvejų negalėsime, jei patys to nenorėsime. Ar kova prieš korupciją bus sėkminga, priklauso nuo mūsų pačių požiūrio ir elgesio.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius